Katarska TV kompanija sabotira direktnog političko-ekonomskog konkurenta: Kupovina Njukasla nije delo princa, već Vlade Saudijske Arabije!

Autor:

Sport

22.04.2020

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delovalo je kao završen posao, međutim, prodaja Njukasla moraće da ssačeka. Makar dok se formalno ne steknu uslovi da klub sa severa Engleske pređe u ruke princa Saudijske Arabije, Mohameda bin Salmana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Njukasl junajteda

Na adresu čelnika Premijer lige, ali i svih 20 klubova najvišeg ranga ostrvskog fudbala, stiglo je pismo kompanije BeIN sports, u kome se zahteva sprečavanje najavljene transakcije u vrednosti od čak 390.000.000 evra.

Dvostruki razlog je naterao ljude iz BeiN sportsa, inače vlasnike televizijskih prava za mečeve engleskog prvenstva, da reaguju i ulože prigovor na već dogovoren posao.

Prvi je saznanje da se mečevi Premijer lige na teritoriji Saudijske Arabije emitiju nelegalno, da tamo postoji razgranata piratska mreža van domašaja vlasnika prava, čime BeiN sports gubi milione evra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Njukasl junajteda

Drugi, možda još značajniji, jeste u činjenici da je pomenuta kompanija iz Katara, a ta država je u diplomatskom ratu sa Saudijcima i okolnim državama na Arabijskom poluostrvu.

Otuda želja da se na ovaj način sabotira direkni politično-ekonomski konkurent.

- Ne može se ignorisati opasnost da se dozvoli sticanje kontrole ili materijalnog interesa, direktnog ili indirektnog, u velikom klubu Premijer lige ljudima koji zapravo predstavljaju Vladu Saudijske Arabije. Pogotovo ako se uzme u obzir prošlost te države, kao i nezakonite radnje i direktan uticaj na komercijalne interese Premijer lige, klubove, partnere za emitovanje prenosa i fudbal uopšte. Kao dugogodišnji partner i investitor Premijer lige, pozivamo vas da pažljivo razmotrite implikacije koje bi mogle da nastanu - stoji u pismu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading