Jovetić: To mi je druga kuća, uvek bih se tamo vratio!

Autor:

Sport

21.04.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stevan Jovetić je u centru pažnje gotovo svih svetskih medija od početka 2020. godine. Prvi razlog je bio povratak na teren posle višemesečne pauze zbog teške povrede kolena, a zatim je sve krenulo u drugom pravcu.

Stevan Jovetić

Reprezentativac Crne Gore je u Monako stigao iz Intera 2017. godine. Njegova želja je bila Sevilja, ali do dogovora nije došlo, jer je ekipa iz Milana tražila mnogo novca na ime obeštećenja, tačnije rečeno, mnogo novca kada je tim iz Andaluzije u pitanju, pa je Jovetić stigao u Francusku.

Stigao je i do prvenca posle povrede, Monako se borio za mesto u Evropi, kada je sve stopirao koranavirus. Jovetić je u tom trenutku, prihvatio sve propisane mere u sklopu borbe protiv virasa, pridržava se samoizolacije i socijalne distance, ali je i ofanzivno krenuo u borbu protiv virusa.

Donirao je značajna sredstva Crnoj Gori, medicinsku opremu bolnici u Sevilji, testove neophodne za potrebe Kliničkog centra Srbije. U međuvremenu, kolege iz Italije je zanimalo kako Jovetić gleda na period koji je proveo u njihovoj zemlji, da li postoji mogućnost da se vrati na Apeninsko poluostrvo.

- Kada je Inter u pitanju emocije su mi pomešane. Imao sam period kada sam uživao i period kada to nije bilo ni izbliza tako. Sve u svemu, kada se podvuče crta, zadovoljan sam ostvarenim u Interu. Što se Fiorentine tiče, priča je potpuno drugačija. Slobodno mogu da kažem da Firencu doživljavam kao drugu kuću i da je povratak u Fiorentinu opcija koja je uvek moguća i kojoj bi se iskreno obradovao - naglasio je Stevan Jovetić u razgovoru sa Sebastijanom Frejom u Instagram live chatu, na portalu Football Italia.

Jovetić je dres Fiorentine nosio od 2008. do 2013. godine, gde je postigao 40 golova uz 21 asistenciju, na 134 takmičarske utakmice, uključujući i Ligu šampiona.

- Firenca je jedan od najlepših gradova u Evropi i bio sam izuzetno srećan i zadovoljan tokom pet godina koliko sam proveo u Fiorentini. Ja sam zavoleo navijače, grad i klub, a dobrim partijama sam došao u situaciju da i oni zavole mene. Želim da igram do svoje 38 godine, a ponavaljam, povratak u Firencu je ovek opcija koja bi me učinila srećnim.

Tridesetogodišnji reprezentativac Crne Gore prešao je u Monako 2017. godine za 10,5 miliona evra iz Intera. Pre toga, branio je boje Partizana Mančester sitija i Sevilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading