Žigić: Zašto bih se vratio u Srbiju?

Autor: Sportklub, Republika

Sport

21.04.2020

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši napadač Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, Nikola Žigić, već pet godina živi u Valensiji, gde je i sada tokom pandemije koronavirusa, i ne ramišlja o povratku dok se situacija ne stiša.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nikola Žigić

- Što bih se vratio? Deca mi ovde idu u školu, tu živimo već dugo. Čujemo se sa svojima u Srbiji, svi su dobro, hvala Bogu. Oni se pridržavaju mera tamo, mi ovde i to je to. Moramo da preguramo ovo, bolje tri meseca u kući nego tri godine- rekao je Žigić u intervjuu za "Sportklub".

Otkriva i kako izgleda Valensija i Španija u ovim tragičnim danima.

- Otkako su uveli vanredno stanje, svuda je isto. Preporučuje se što manje šetnje, parkovi su zatvoreni, nema okupljanja. Ljudi su kod kuće, deca ne idu u školu, rade sve onlajn. Tu smo sa njima, svu pažnju im poklanjamo. Slušamo šta kažu nadležni i poštujemo to. Provodimo vreme na terasi, siđemo do prodavnice ili apoteke i više nigde ne idemo- rekao je Nikola.

Sada ima dovoljno vremena za dodatne aktivnosti, a kad sve prođe, nastaviće sa radom na dobijanju trenerske licence.

RepublikaFoto: Starsport

- Završavam trenersku školu, učim koliko mogu, gledam dosta utakmica, treninga. Pratim Valensiju, Viljareal, Levante… Bože zdravlja, kad se slože kockice, planiram neki dalji put u tom smeru.

Nije zaboravio ni da pomene reprezentaciju Srbije i baraž meč sa Norvežanima za koji se još ne zna kada će se odigrati.

- Imamo više vremena da pripremamo tu utakmicu. Videćemo koliko ćemo uspeti u tome. Prvo da se odredi datum odigravanja. Nema sumnje da će prekid uticati mnogo na sve. Kad izađeš iz nekog šablona, kad te nešto ovako poremeti, teško se vraćaš- poručio je Žigić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading