Porto "zaljubljen" u Uroša Račića: Valensija za Srbina dobija višemilionsku cifru!

Autor:

Sport

17.04.2020

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Namera Portovih čelnika da krenu u ofanzivu na Uroša Račića dobila je novo poglavlje. Iz Portugalije stižu informacije da je Porto spreman da za transfer talentovanog srpskog veziste izdvoji šest miliona evra, što je gotovo tri puta više od novca koji je Valensija platila Crvenoj zvezdi za njegov dolazak na Mestalju pre dva leta.

RepublikaFoto: www.crvenazvezdafk.com
Uroš Račić u dresu Crvene zvezde

Podsetimo, Portovi skauti prate Račića poslednjih meseci posle dobrih izdanja u portugalskoj ligi, odnosno dresu ekipe Famalikao, gde je do prekida takmičenja zbog pandemije virusa korona bio jedan od najboljih igrača.

Mladi reprezentativac Srbije nalazi se na radaru i drugih portugalskih velikana, odnosno lisabonskih rivala Benfike i Sportinga, ali je Porto dosad pokazao najveće interesovanje. 

Dok Porto za Račića sprema 6.000.000 evra, u susednoj Španiji kruže priče da bi Valensija pristala i na manje novca, odnosno na sve uslove samo kako bi sa stadiona Dragao dovela mladog štopera Dioga Leitea.

Radi se o produktu Portove škole koji je prošao sve mlađe kategorije Zmajeva, a ove sezone dobio je solidnu minutažu.

Odigrao je preko 900 minuta, najviše u kup takmičenjima i za to vreme skupio po gol i asistenciju.

Leite sa Portom ima ugovor do juna 2023, što je za godinu dana više od onoga što Račić ima u Valensiji. Ali, "slepi miševi" su spremni da žrtvuju njegov ugovor zarad Leiteovog.

Navodno, Račić nije u ozbiljnim planovima Alberta Seladesa za narednu sezonu, uprkos dobrim igrama u Portugaliji, a Porto bi to da iskoristi i od srpskog veziste izbruši novi dijamant i gotov proizvod za bogatije evropske klubove. 

Račić je ove sezone odigrao 29 utakmica i dopisao tri gola i jednu asistenciju. Koliki god iznos da Valensija naplati, 20 odsto bi po prethodnom dogovoru trebalo da legne u kasu Crvene zvezde...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading