Terzić o nastavku prvenstva: Imamo tri scenarija, na vezi smo i sa Partizanom!

Autor:

Sport

15.04.2020

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika većina evropskih prvenstva je prekinuto, svi čekaju kraj pandemije kako bismo dobili bar nagoveštaje kada će se i kom obliku igrati fudbal. Neizvesno vlada na "Marakani", obzirom na brojna pitanja.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa večitog derbija

Navijači se najviše pitaju kako će se i u kom formatu igrati evropske kvalifikacije.

- Niko sa sigurnošću ne može da kaži kada će se nastaviti prvenstvo. Stalno smo u kontaktu sa Zoranom Lakovićem. Stalno se čujem i sa ljudima iz Partizana i Vladimirom Bulatovićem, direktorom takmičenja. Imamo razmenu informacija. Postoje tri scenarija. Prvi je da se prvenstva završe u zamišljenom formatu. Drugi da se završe po skraćenom modelu. I treći da se prvenstva uopšte ne završe, već da se registruju tabele u zatečenom stanju. To su uradili Belgija i Škotska. Oni su sa argumentovanim razlozima obrazložili taj stav - rekao je generalni direktor crveno-belih.

On je rekao da veruje kako će se vanredno stanje ukinuti početkom maja. A da bi prvenstvo moglo da počne 23. maja.

- Želim da Crvena zvezda osvoji titulu, bez mrlje. I da će se prvenstvo nastaviti. Ja se nadam da će se prvenstvo nastaviti tamo negde 23. maja. Ako vandredno stanje bude ukinuto posle Đurđevdana biće potrebno vreme za. Da li ćemo imati dovoljno termina 14 utakmica veliko je pitanje? I kada počnemo novu sezonu, nas čekaju još 56 mečeva. Pričam sa Stankovićem, zabrinut je. U novu sezonu bi igrači mogli da uđu nepripremljeni - istakao je čelnik prvaka Srbije

Otkrio je i deo plana UEFA.

- Bilo bi dobro da pripreme za novu sezonu počnemo 1. jula. Plan UEFA je da se prva kola kvalifikacija igraju 28. jula i 4. avgusta. Mi se priključujemo u drugom kolu. Što znači da bismo bili na terenu 11. avgusta - zaključio je Zvezdan Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading