Reči bivšeg reprezentativca BiH će izazvati buru: Prosinečki se samo drao, polovini igrača nije znao imena!

Autor:

Sport

15.04.2020

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haris Medunjanin, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, otkrio je malo poznate stvari iz svlačionice nacionalnog tima. Bez dlake na jeziku je isprozivao bivše selektore "zmajeva" Mehmeda Baždarevića i Roberta Prosinečkog.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Prosinečki

On se osvrnuo na period od prethodnih sedam-osam godina i u podkastu "Opsajd" izneo sve što mu je smetalo dok je nosio dres "zmajeva".

- Kada dođeš kod nas, drugačije je nego u Holandiji. Tamo ima mnogo pripreme i analize, a kod nas je više "hajde igraj". U BiH nema ničega, gledali smo TV, a da nismo znali ni ko igra, ni šta igra. Mi smo verovali u sebe jer smo imali dobre igrače i to je razlog zašto smo otišli na Svetsko prvenstvo, a ne neke taktičke zamisli. Jednostavno, poklopilo se. Sušić je pustio igrače koji su bili najbolji da igraju, upravo zbog toga, što posebno cenim kod njega- rekao je Medunjanin.

Medunjanin je otkrio i kakve je nesuglasice imao sa dvojicom selektora – Mehmedom Baždarevićem i Robertom Prosinečkim.

- Kako sam bio stariji rekao sam Baždareviću šta mislim. Rekao sam mu: "Ja ne znam jesi li ti selektor ili šta si, ti se bojiš svakoga, ne znam zašto si onda trener". To je bilo pred turneju u Japan u koji niko nije htio da ide. Ni ja nisam želio, a onda me Baždarević moli. Kažem mu: "Što moliš mene, a ne njih, ako smo ekipa onda idemo svi". Ovi malo veći igrači su mogli raditi šta požele jer ih niko nije dirao, a onda sam otišao tamo jer volim nogomet. Kod Prosinečkog je bilo slično, u Americi na turneji se drao na igrače i jedva sam čekao da dođu oni iskusniji, ali on je onda šutio, što meni smeta- dodao je Medunjanin.

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Haris Medunjanin

Medunjanin smatra da je najvažnije kod trenera da pokaže karakter.

- Ja sam mišljena da kad trener nema karakter i kada su igrači jači od njega, onda od te priče nema ništa. Ne može igrač biti bitniji od trenera, on mora biti ponekad strog i pokazati karakter. Kod Baždarevića smo jedino radili detaljne pripreme unaprijed, dok Prosinečki polovini igrača nije znao ni imena- zaključio je Medunjanin.

Medunjanin (35) je za selekciju Bosne i Hercegovine odigrao 60 utakmica i postigao devet golova.

Trenutno nastupa za američki Sinsinati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading