Saša Ilić otvorio dušu: O povratku u Partizan, debiju za crno-bele, pohvalama na račun Tumbakovića...

Autor: Blic, Republika

Sport

12.04.2020

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još malo i prođe već godinu dana od kada je proslavljeni kapiten Partizana završio blistavu, trofejnu karijeru.

RepublikaFoto: starsport
Saša Ilić sa sinom

Sećate se, 19. maja prošle godine, Saša Ilić se uz mnogo emocija oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom, koje je samo u seniorskoj konkurenciji trajalo čitave 23 godine.

Najveći deo tog dugog perioda proveo je u Partizanu, oborio mnoge rekorde u crno-belom dresu i kada su se svi nadali da će i po završetku igračke karijere ostati u Partizanu, Ilić se odlučio da prihvati poziv iz FSS, gde sada radi kao selektor mlađih kadeta, a pomaže i Iliji Stolici u mladoj reprezentaciji Srbije.

Bilo je i određenih neslaganja sa upravom Partizana, čiju ponudu da preuzme ulogu sportskog direktora nije prihvatio, ali nije odbacio mogućnost povratka u Humsku.


- Ne bih se okretao u prošlost. Šta bi bilo kad bi bilo i šta će biti... Ko to zna u ovom momentu. Ne želim ništa loše da kažem, ne pada mi na pamet. Ali, ja nisam zatvorio vrata u Partizanu. Pamtim samo lepe dane, a bilo ih je, Bogu hvala, iha-ha. Preko dve decenije ukupno u Humskoj, malo li je? - naglasio je legendarni kapiten Partizana.

Svoj debi u seniorskom timu Partizana imao je u oktobru 1996. godine protiv Borca u Čačku i te utakmice se i danas odlično seća.

- Prorade mi emocije kada se vratim na početke. Toliko mi se lepih svari dešavalo u Partizanu, to je neopsivo, A, kad me Ljubiša Tumbaković na utakmici u Čačku poslao sa klupe na teren, nisam znao gde udaram. Ne dadoh gol na debiju, iako su mi svi saigrači 'pakovali' da ga metnem. Jedno deset šansi i - ćorak. I sad se smejem tome. Inače, tu smo razbili Borac sa čak 10:0. Bilo je to 26. oktobra 1996. godine. Pre skoro dve i po decenije. Čoveče... - ističe 42-godišnji nekadašnji vezista.

Iako je prošlo toliko godina, njegovo mišljenje o treneru Tumbakoviću, sadašnjem selektoru našeg ''A'' tima nije se promenilo. Veruje da će uspeti da se sa ''orlovima'' plasira na Evropsko prvenstvo.

- Tumba je veliki trener. Pogledajte šta je sve osvojio sa Partizanom. Mnogo me je zadužio. Verovao je u mene, čini mi se i kada baš nisam izgledao najubedljivije. Nadam se da sam mu se odužio. Uvek će biti moj dragi šef - zaključio je Saša Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading