Gaćinović: Sa Kostićem sam u tandemu, treninge sa loptom ne može ništa da zameni!

Autor:

Sport

11.04.2020

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pauza od fudbalskih aktivnosti prouzrokovana pandemijom koronavirusa prvo je prekinuta u Nemačkoj. Srpski fudbaler iz redova Ajntrahta iz Frankfurta Mijat Gaćinović otkrio je kakva je situacija posle povratka treninzima i šta su naredni koraci za povratak fudbalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Kostić i Mijat Gaćinović

Svi klubovi Bundeslige od pre nekoliko dana su počeli da treniraju. Nije to rad ni nalik pređašnjem, dok je pr-venstvo trajalo, ali je svakako bolji od vežbanja u kućnim uslovima ili po parkovima.

- Vežbamo po nas dvojica na terenu. Nemačka je savezna država i svaka ima drugačija pravila. Neke su počele da dozvoljavaju zajednički rad četvorici igrača, mi u Heseu smo još u početnom stadijumu. Kako je u drugim zemljama naravno da ne bi trebalo da se žalimo. Treninge s loptom ništa ne može da zameni - rekao je u razgovoru za "Žurnal" Mijat Gaćinović, krilni napadač Ajntrahta.

Gaćinović je u tandemu sa Filipom Kostićem u privremenom trenažnom procesu.

- Sa Filipom Kostićem. Svi iz kluba znaju koliko nas dvojica imamo dobar odnos, odnosno da smo pre epidemije mnogo vremena i van stadiona provodili zajedno, tako da je logično što su odlučili da radimo istovremeno.

Postoji niz mera kojih se fudbaleri moraju pridržavati.

RepublikaFoto: Starsport

- Koristimo male svlačionice. Svako od nas ima prostor od 20 kvadrata. Dozvoljeno je prisustvo još neke osobe iz kluba na 50 kvadrata. Sve je odvojeno. Moramo da budemo na distanci.

UEFA je drugi put pomerila utakmice baraža za EP, umesto u junu naša reprezentacija bi trebalo da gostuje Norveškoj u septembru.

- Teško je precizno odrediti termin doigravanja, jer neće ni sve lige da počnu i završe se u isto vreme. I mi i Norvežani imamo reprezentativce u više zemalja. Odlaganje kontinentalnog šampionata za 2021. ostavilo je dosta termina za baraž.

Gaćinović priželjkuje pune tribine, što je malo verovatno.

- Naravno, bez obzira što se Norvežani uzdaju u pomoć navijača. Prava fudbalska atmosfera uvek je bolja od sablasne, pa makar i ako veći deo gledalaca bude na protivničkoj strani. Najvažnije je da se situacija smiri, lako će se pronaći najbolji termin u periodu kad bismo mogli da igramo sa publikom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading