Lalatovićeva želja uzaludna: Bez Superlige u maju, direktor prvenstva otkrio detalje!

Autor: Mozzart Sport, Republika

Sport

09.04.2020

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Vojvodine Nenad Lalatović je igračima poručio da budu spremni, jer će prvu prozivku za pripreme za nastavak sezone izvršiti oko 1. maja, dok bi Superliga mogla da opet krene neke tri nedelje kasnije. Međutim, direktor lige Vladimir Bulatović za kaže da su takve pretpostavke ipak previše optimistične.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Nenad Lalatović

- Ne, ne, ne... To je verovatno njihova improvizacija, možda Lalatovićeva želja da se prvenstvo što pre nastavi, što je i razumljivo, svi to želimo. Međutim, mi smo još u vanrednom stanju i bar trenutno možemo samo da slušamo šta nam preporučuje Minstarstvo zdravlja, a znamo da je trenutno zabranjeno i okupljanje više od dvoje ljudi - kaže Bulatović uz podsećanje da sve zavisi od toga kako će se dalje širiti – ili jenjavati – epidemija koronavirusa.

- Da udarim u drvo, čujem da ide dobro, ali zasad ne možemo ništa konkretno da pričamo.

Uostalom, i Uefa je svoje rekla. Posle saopštenja Belgijanaca kojim je Klub Briž proglašen za šampiona, a prvenstvo definitivno prekinuto evropska kuća fudbala je svima zapretila i rekla da svaka država mora da dobije prvaka i da onima koji budu prevremeno okončali sezonu preti mogućnost da na jesen ne igraju evropska takmičenja.

- Sve lige su već dobile dopis, Uefina preporuka je da se prvenstva igraju u junu i julu s tim da do 2. avgusta svi moraju da završe sezone, jer bi već sredinom avgusta počele kvalifikacije za evropkupove. Takav je bar plan, ali opet se tu vrtimo u krug, jer sve zavisi od razvoja situacije - istakao direktor Linglong Superlige Srbije.

Maj dakle definitivno otpada kao opcija?

- To nam čak nije ni dozvoljeno. Uefa je rekla: jun i jul, mada to nije htela da ističe u javnosti. Recimo da bismo mogli negde početkom ili sredinom maja da počnemo da treniramo, pa posle dve ili tri nedelja priprema da nastavimo sezonu u junu. Naravno, ako okolnosti dozvole - iskren je on u izjavi za "Mozzart Sport".

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Bulatović

Teoretski, ako bi cela kriza potrajala, da li su čelnici Superlige, FSS i klubovi uopšte raspravljali o mogućnosti da proglase šampiona na osnovu trenutnog stanja na tabeli ili da recimo ukinu plej-of?

- Ne. Prvo, u našim propozicijama nije predviđena mogućnost da se sezona tako završi. Drugo, vidite da je Uefa zapretila Belgijancima kad su to pokušali. Takođe, ne treba nam sad da donosimo neke konačne odluke dok još može da nam se otvori prostor da sezonu regularno završimo, zašto bismo se toga unapred odricali? Za sada dakle ostaje plan da sezonu dovršimo u junu i julu - kaže Vladimir Bulatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading