Korona uništila planove Šalkea, nemački klub prelazi na opciju 'B'

Autor:

Sport

09.04.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Virus Covid-19 pokvario je planove Šalkea da otkupi ugovor Francuza Žana-Klera Todiboa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Šalkea

Todibo je već član Šalkea, ali na pozajmici iz Barselone. Nemci su želeli da ga otkupe na kraju sezone za 25 miliona evra i pre nekoliko nedelja govorilo se kako je to praktično završena priča, ali ipak nije.

Katalonski Sport navodi kako Šalke nema te pare u ovom momentu a razlog je finansijska kriza uzrokovana prekidom šampionata zbog koronavirusa. Nemačka ekipa nije verovala kako će pauza zbog virusa trajati toliko dugo i da će klub izgubiti mnogo novca. 

Umesto toga klub ima drugu opciju. Tražiće od Barselone da produži pozajmicu koja je započeta u januaru mesecu i da ovaj francuski defanzivac ostane barem do narednog leta u klubu.

Todibo je očigledno oduševio čelnike Šalkea nakon sedam odigranih utakmica u Bundesligi, pa žele da ga zadrže po svaku cenu.

U ugovoru oko nove pozajmice verovatno bi opet stajala opcija otkupa, a Šalke se nada da bi na kraju sledeće sezone imao potreban novac da zadrži 20-godišnjeg igrača.

S druge strane, za ovog igrača je u januaru bio zainteresovan Milan, koji bi se na leto ponovo mogao uključiti u priču i možda pokvariti planove nemačkoj ekipi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading