Zašto se u Belorusiji još uvek igra fudbal? ''Ako se plašiš virusa, nisi muškarac''

Autor:

Sport

06.04.2020

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklog vikenda kompletirano je i treće kolo šampionata Belorusije, jednog od retkih u svetu koji prkosi pandemiji koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Bate Borisova

Jedan od aktera tog takmičenja je i crnogorski internacionalac Ognjen Rolović, član ekipe Minska, koji je o svom iskustvu od početka tekuće sezone govorio za britanski ''Dejli Mejl''.

Očigledno, nije mu lako, ali mora da poštuje potpisani ugovor, iako mu je čudna cela ova situacija u Belorusiji.


- Glupo je da mi jedini igramo. U Belorusiji se ponašaju kao da je pandemija neka obična, svakodnevna pojava i da niko ne treba da se boji virusa. Ovde je neki čudan mentalitet - ako se plašiš situacije, nisi muškarac - objašnjava Rolović.

Ipak, on dodaje da bi većina igrača bila za suspenziju takmičenja, kada bi se samo oni pitali.

- Teško je usredsrediti misli na fudbal. Ne znate gde su bili drugi igrači, s kim su bili u kontaktu. Imate ugovor i ne možete reći 'neću da igram ili treniram', dok s druge strane imate porodicu koja strahuje i moli da se pazite kontakta. Tako ste zarobljeni između dve vatre. Mislim da slično misli 90 odsto igrača, i kada bi se oni pitali prvenstvo bi bilo na pauzi'', objasnio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading