Ludnica zbog TV prava za belorusko prvenstvo: Nikada nismo bili u ovakvoj poziciji!

Autor:

Sport

05.04.2020

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvenstvo Belorusije jedino je u Evropi gde se još uvek igra fudbal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Bate Borisova

Iako je pandemija koronavirusa potpuno zaustavila sport u svetu, Belorusi na to ne obraćaju pažnju i redovno igraju svoje utakmice prema planiranom rasporedu.

Činjenica da nema drugih fudbalskih liga donela je beloruskom prvenstvu veliku popularnost i trenutno vlada veliki interes za TV pravima za utakmice.

Belorusi prodaju prava širom sveta i čak 10 novih država pokazuje interes za kupovinu TV prava.

 - Ovako nešto nam se nikada nije desilo. Pre smo imali velikih problema da prodamo TV prava, a sada dobijamo brojne pozive. Nikada nismo bili u ovakvoj poziciji - rekao je Aleksander Aleinik, portparol Fudbalskog saveza Belorusije.

Fudbaler Dinama iz Minska Danilo otkrio je kako lekari itekako paze na zdravlje igrača.

 - Lekari u klubu paze na nas. Takođe konstantno nam daju savete za higijenu, zdravu ishranu i sve je posvećeno da tome da se igrači osećaju dobro. Svakodnevno nas testiraju, mere nam težinu, temperaturu, sve - rekao je ovaj 30-godišnji fudbaler.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

Predsednik Lukašenko odbija da uvede restriktivne mere, želi da se na sve načine izbegne panika, pa se u ovoj istočnoevroskoj državi regularno igra fudbalski šampionat.

 - 2. aprila su otkazani svi kulturni, sportski i naučni događaji sa internacionalnim učesnicima. Međutim, nacionalna liga će istrajati - rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Belorusije Sergej Žardetski, pa nastavio:

 - Svakodnevno procenjujemo situaciju. U potpunosti verujemo u naš zdravstveni sistem i trenutno nema razloga za zaustavljanje takmičenja. Razumemo da je situacija u nekim zemljama jako ozbiljna, ali nakon konsultacija sa odgovornim vlastima Belorusije, došli smo do stava da se liga trenutno može nastaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading