Uklizaj i toj koroni! Božanstvo važnije od mode u Milanu, svi navijaju za Paola Maldinija!

Autor:

Sport

04.04.2020

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znate za izreku "verni sinovi“ fudbala? Retko se desi da jedan igrač provede celu karijeru u jednom klubu. Ima razloga, ako su i klub i igrač veliki, po meri jedan drugome, ukoliko igraču nije bitan novac ili ako jednostavno želi da postane velikan u svom gradu i klubu. Ovo je priča o jednom od njih, suvom zlatu crveno-crnog dela Milana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ikona crveno-crnog dela Milana!

Zbog nekih posebnih svojim klubovima vernih fudbalera, mnogi su u njima videli idole i zbog toga počeli da treniraju ovaj sport ili da na tribine odlaze obučeni u dresove svojih heroja, ne žaleći grla i dlanove, dok im pružaju podršku na utakmicama i kod kuće i na strani.

Od svih tih legendi, ja bih izdvojio čoveka koji je 1968. rođen u Milanu, prestonici italijanske mode. O njemu je mnogo toga napisano, još više ispričano, ali kada sam saznao da je Paolo Maldini pozitivan na koronavirus, rešio sam da se još jednom osvrnem na njegovu karijeru.

Nije mala stvar kada provedete celu karijeru u klubu iz rodnog grada i to punih 25 godina. Zanimljivo da je Paolo Maldini tokom tog perioda osvojio isti broj trofeja koliko je godina "potrošio“ u svom voljenom timu – 25!

Najmlađi debitant u istoriji kluba sa 16 godina i 208 dana

Ipak, ni Paolu nije bilo lako, imao je veliki pritisak prošlosti. Njegov otac Ćezare odigrao je 347 utakmica i postigao tri gola u crveno-crnom dresu, a kasnije je bio i trener.

Najviše odigranih finala Lige šampiona - 8

Ali, junak ove priče ga je nadmašio jer je odigrao 902 uakmice uz 33 pogotka! Lično bih izdvojio onaj njegov rekord sa pet osvojenih trofeja Lige šampiona u karijeri - (on sam protiv čitavih timova) - toliko naprimer u svojoj istoriji imaju velikani poput Barselone i Bajerna, dok najveći rival Inter ima 3!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za kraj da napomenemo i reprezentaciju Italije za koju je sakupio 126 nastupa i 7 pogodaka.

Odigrao je 2216 minuta na svetskim prvenstvima i to je rekord koji i dan danas nije oboren

Takođe, igrač je sa najviše utakmica na Mundijalima u istoriji reprezentacije Italije – 23.

Da je njegova vernost prema Milanu nepokolebljiva i večna, dokazao je kada je 14. juna 2019. godine prihvatio ponudu kluba i postao tehnički direktor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šmeker na terenu i van njega

Da je Franko Barezi bio pored tebe, verujem da ova korona ne bi smela da se usudi da ti priđe, ali sad kad je došla, pogrešila je.

I sada ceo Milano navija za tebe, i sada svi kojima je fudbal u srcu navijaju za tebe!

Uklizaj toj koroni, onako gospodski, otresi je kao što si nekada mučio najbolje svetske napadače. Ipak, ti si legenda ove igre, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala – FORZA PAOLO MALDINI!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zocky

05.04.2020 19:32

Svaka čast za tekst, i čitavu knjigu napisati o ovom čoveku je malo, najbolji ikada! Forza Paolo!