"Ovde leševe odvoze u kamionima, a oni misle samo na pare"

Autor:

Sport

02.04.2020

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija virusa korona, pored najvažnijeg pitanja-životnog, napravila je velike probleme i svim sportskim organizacijama. UEFA je već pomerila EP, koje je trebalo da se održi predstojećeg leta, za sledeće, utakmice baraža za plasman na kontinentalnu smotru najboljih selekcija su već dva puta odložene, a mnogo je nepoznanica i na nacionalnim nivoima.

RepublikaFoto: youtube.com/estenews
Čelino

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin upozorio je sve saveze da prekinuta prvenstva moraju da se odigraju do kraja, jer će u suprotnom izgubiti mesta u evrokupovima, što se ni malo nije dopalo kontroverznom gazdi Breše Masimu Čelinu, koji je Evropsku kuću fudbala nazvao “arogantnom i neodgovornom“.

- Moj stav je zasnovan na dva osnova. Prvi je poštovanje prema zdravstvenom sistemu, a drugi je bezbednost fudbalskog sistema. Ovu sezonu smo već izgubili, a sad rizikujemo da upropastimo i sledeću. Kako će klubovi da naprave budžete za narednu sezonu ako se ova ne završi do 30. juna? Šta ćemo sa ugovorima? U UEFA razmišljaju samo o svojim ekonomskim interesima i evrotakmičenjima - rekao je Čelino u intervjuu za "Gazetu delo Sport".


- Teraju nas da igramo utakmice na svaka dva dana? Hoće li možda onda UEFA da učini da dan ima 72 sata? Ili bar nešto korisno da uradi? Možda da nam pošalje respiratore u Brešu? Bili bismo zahvalni... Ovde leševe odvoze kamionima, u centru smo epidemije.

Upozorio je prvi čovek Breše i na zdravstveno stanje igrača, koji treba da se vrate takmičarskim obavezama posle višemesečne pauze.

- Igrači će da izađu na treninge posle 45 dana potpune neaktivnosti, biće im potrebno mesec dana samo da uđu u formu. U suprotnom će svi da se izlome. Pre nekoliko dana smo otvorili trening centar za individualne treninge. Za igrače koji su pratili dosadašnje preporuke trenera i doktora. Posle manje od pola sata trčanja dvojica su istegle mišiće. Kapirate šta će da se desi - upozorava Čelino.

Tvrdi da sve ovo nema apsolutno nikakve veze s tim što je njegov klub ubedljivo poslednji na tabeli Serije A.

- Baš me briga ako ispadnemo. Zaslužili smo to i delom je to i moja odgovornost. Govorim uopšteno. Sad želimo da produžimo sezonu. Da bismo to uradili moramo da promenimo sva nacionalna i međunarodna pravila: ugovore igrača, finansijske knjige, rokove kod banaka, prelazni rok, pripreme, početak nove sezone... Potpuni haos! Zbog čega? Po meni, nastavak sezone je čisto ludilo - istakao je Čelino.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading