Nije izdržao: Bivši predsednik Marseja preminuo od virusa

Autor:

Sport

01.04.2020

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svetu je do sada od koronavirusa preminulo više od 40.000 ljudi, a među njima je i sve više sportista. Pre dve nedelje preminuo je bivši predsednik Real Madrida, a u Dakaru je život izgubio bivši predsednik Marsea Pape Dijuf (68).

RepublikaFoto: Ilustracija
Fudbalska lopta

Senegalac je neko vreme bio na respiratoru, ali nažalost više nije izdržao. 

- S velikom tugom saznali smo da je preminuo bivši predsednik Pape Dijuf. Pape će živeti u srcima mnogih navijača Marseja kao jedan od najvećih predsednika. Želimo da pošaljemo saučešće njegovoj porodici i najbližima - poručili su iz Olimpika.

Dijuf je prvo radio kao novinar, kasnije kao fudbalski menadžer, a 2005. godine je postao predsednik kluba i na toj poziciji zadržao se do 2009. Klub je pod njegovim vođstvom bio u najboljem periodu u poslednjih 20 godina. Stavio je klub na stabilne noge, 2007. i 2009 osvajali su drugo mesto u prvenstvu, a konačno godinu dana kasnije stigla je i ta toliko očekivana titua u francuskom prvenstvu.



Dijuf je pre toga otišao s funkcije, ali mnogi su tu titulu pripisali upravo njemu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading