Analiziran Aleksandar Mitrović: Najbolji igrač Fulama, najvažniji fudbaler u Čempionšipu!

Autor:

Sport

31.03.2020

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičar britanskog Skaj Sporta Don Gudmen smatra da je Aleksandar Mitrović igrač sezone u Čempionšipu. Sjajni srpski napadač je do obustave šampionata bio u top formi, postigao je 23 gola u drugoligaškom rangu engleskog fudbala i bio najzaslužniji što je Fulam ozbiljan konkurent za direktan plasman u Premijer ligu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Jedini ozbiljan konkurent sjajnom srpskom golgeteru mogao bi da bude Kelvin Filips iz Lidsa.

- Postizanje 23 gola u 34 utakmice govori samo za sebe. Gledajte Vest Brom, oni postižu golove sa svih strana, Fulam to nema. On je postigao 23 od njihova 52 gola, što je presudno. To pokazuje koliki teret nosi na svojim leđima i zato je on moj igrač sezone. To je skoro nevoljan izbor, jer stvarno verujem da je Kelvin Filips bio najbolji igrač u ligi. Obojica su važni za svoje timove, ali na različite načine. Ali, kao što je tradicija, napadači uvek uzimaju slavu. Tako je oduvek bilo, tako će uvek i biti - poručio je Gudmen.

Mitrović je u Fulam došao u januaru 2018. godine, kada je prvo bio na pozajmici, a šest meseci kasnije klub sa Krejven Kotidža ga je otkupio za 24.700.000 evra.

Prošlog leta je produžio ugovor do 2024. godine, iako je imao mnogobrojne ponude. Ipak, odlučio je da ostane na mestu na kojem se dobro oseća i nije pogrešio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading