(FOTO,VIDEO) "Specijalnih 11" u karijeri: Murinjo izabrao svoju idealnu postavu!

Autor:

Sport

31.03.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoze Murinjo jedan je od najtrofejnijih trenera svih vremena – osam titula prvaka u četiri različite države, nacionalni kupovi sa Portom, Čelsijem, Interom, Real Madridom i Mančester junajtedom, trofej u Ligi Evrope, dve Lige šampiona...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Bio je trener mnogim igračima, a evo idealnih 11 među njima po izboru portugalskog stručnjaka:

Petr Čeh – u prvoj Murinjovoj sezoni u Čelsiju (2004/2005) Čeh je čak 24 puta sačuvao mrežu na mečevima Premijer lige, što je rekord.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petr Čeh

Havijer Zaneti – jedini igrač u polju koji je odigrao svaki minut u pohodu na trofej Lige šampiona s Interom u sezoni 2009/2010.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Havijaer Zaneti

Džon Teri – bivši kapiten Čelsija je pod Murinjom odigrao više premijerligaških mečeva (187) nego bilo koji drugi igrač, a upisao je i 15 golova.

Džon Teri

Rikardo Karvaljo – igrao je za Murinja u tri različita tima (Porto, Čelsi i Real Madrid), a u Ligi šampiona niko nije odigrao više mečeva za Murinja od Karvalja (54).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rikardo Karvaljo

Vilijam Galas – Teri je jedini defanzivac koji je dao više golova od Galasa igrajući za Murinja. Francuz je postigao sedam, koliko i Branislav Ivanović.


Klod Makelele – u sezoni 2004/2005, u kojoj je Čelsi osvojio titulu, imao je 140 presečenih lopti, jedino je Patrik Vijera imao više te sezone (156).

Frank Lampard – pod Murinjom je dao više premijerligaških golova (49) od bilo kog drugog igrača. Postao je prvi vezni fudbaler u PL koji je imao dvocifren broj golova (13) i asistencija (18) od Meta le Tisijea u sezoni 1994/1995. Samo je Anri bio umešan u više golova (39) od Lamparda (31).
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frank Lampard

Eden Azar – tokom Murinjovog drugog mandata u Čelsiju, dao je više golova na utakmicama u Premijer ligi nego bilo koji drugi igrač za klub (na 24 meča, ukupno 28 golova).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eden Azar

Mesut Ozil – imao je više asistencija (47) i stvorio više šansi (314) nego bilo koji drugi fudbaler pod Murinjom u La Ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mesut Ozil

Kristijano Ronaldo – dao je 153 gola pod Murinjom, 83 više od bilo kog igrača Reala u tom periodu. Takođe je postigao i 12 golova u Ligi šampiona u sezoni 2012/2013, samo je Mesi u sezoni 2011/2012. dao više golova u jednoj sezoni LŠ (14).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Didije Drogba – pod Murinjom je bio najbolji strelac Premijer lige u sezoni 1996/1997. sa 20 golova uprkos tome što je te sezone Čelsi bio drugi iza Mančester junajteda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Didije Drogba

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading