"Španija je na izdisaju"... Nemanja Maksimović iz Madrida: Katastrofalna brojka umrlih....

Autor:

Sport

29.03.2020

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj oboleli i umrlih od koronavirusa u Španiji raste iz dana u dan, a srpski reprezentativac i fudbaler Hetafea Nemanja Maksimović javio se iz Madrida i kaže da je situacija katastrofalna.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Maksimović

Španija je uz Italiju u ovom trenutku zemlja najviše pogođena pandemijom virusa korona.

- Situacija u Španiji je katastrofalna. Brojevi zaraženih i umrlih su uznemirujući. Kada se pojavio virus ljudi su bili previše opušteni i ležerno živeli. Sada su konačno shvatili ozbiljnost situacije i ovih dana zaista retko ko izlazi napolje. Ako je izlazak baš neophodan onda se maska i rukavice podrazumevaju - rekao je za Sport Klub vezista Hetafea.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Maksimović

Maksimović je u samoizolaciji, izlazi samo do prodavnice i apoteke.

- Ja sam dobro. Već nekoliko nedelja, otkako nemamo treninge, nalazim se u samoizolaciji. Izlazim samo  do prodavnice ili apoteke i to u slučaju preke potrebe. Od kluba sam dobio plan treninga kojeg se pridržavam. Takođe su svim igračima dostavili sobni bicikl da na taj način imamo neku fizičku aktivnost. Konstantno sam u kontaktu sa ljudima iz kluba koji se trude da nam olakšaju život i omoguće improvizovane treninge i aktivnosti jer niko ne zna do kada će ova situacija potrajati i da li će se prvenstvo uopšte nastaviti - istakao je reprezentativac Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Maksimović (levo) u duelu sa Karimom Benzemom

Prati i šta se dešava u Srbiji.

- Mislima sam uz svoj narod, a jedino što mogu da poručim je da slušate stručne ljude i da ostanete kod kuće! To nikako nije najgora stvar koja može da vam se desi u ovom trenutku. Uživajte u trenucima sa porodicom. Samo ako svi budemo savesni i ostanemo u svojim domovima ovo može brzo da se završi. Moramo da vodimo računa jer broj žrtava je već ogroman i svi moramo da se trudimo da sprečimo dalje širenje virusa - poručio je Nemanja Maksimović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading