Glas iz Đenove: Mnogi kriju da su zaraženi!

Autor:

Sport

29.03.2020

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juventus je prvi objavio da je Danijele Rugani testiran poztivan na COVID-19. Kasnije su mu se u samoizolaciji pridružili Blez Matuidi i Paolo Dibala. Slučajevi su u međuvremenu potvrđeni u Fiorentini i Sampdoriji, ali baš prvotimca kluba iz Đenove, Gastona Ramireza nervira što i drugi klubovi nisu transparenti poput njegovog i pobrojanih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbalari Sampdorije

Sampdorija je objavila da virus korona muči Manola Gabijadinija, Albina Ekdala, Bartoša Berežinskog, Mortena Torsbija, Edgara Baretu, Antonija La Gumina i Fabija de Paolija.

Ispada po toj računici da pošast hara najviše na stadionu „Luiđi Feraris“, ali je izgleda trik što drugi članovi Serije A ćute da i oni imaju zaražene.

- Sampdorija ništa nije skrivala u celoj ovoj krizi, za razliku od nekih drugih klubova, čije ponašanje ne mogu da razumem. To što drugi kriju pokazuje da ne gaje poštovanje prema onima koji su transparenti i onima s kojima su bili u kontaktu i možda ih zarazili - razočaran je iskusni vezista. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Sampdorije

Urugvajac pojašnjava da nema ništa loše u tome da se javnost upozna sa stvarnim, a ne „filovanim“ podacima.

- Kad objavite da ste inficirani, kao što je uradila Sampdorija, to nije kriminalna radnja, već pitanje zdravlja i etike. Ako želimo da dobijemo rat protiv korone moramo da izolujemo zaražene. Samo jedna stvar: da li neko stvarno misli da samo Sampdorija ima sedam zaraženih - istakao je prvotimac kluba iz Đenove.

U Italiji je do subote potvrđeno više od 10.000 smrtnih slučajeva od virusa korona. Zdravstveni sistem je na izdisaju, niko o sportu trenutno ne misli ozbiljno.

- Proživljavamo teške dane. Slušamo užasne vesti, do nas dopiru informacije o broju mrtvih, stvarno mi je žao tih ljudi i njihovih porodica. Moji su dobro, hvala Bogu, svesni da je ostanak kućama jedini način da doprinesemo u borbi protiv virusa. Ozbiljno smo shvatili sve šta se dešava. Suočeni sa vanrednom situacijom, slušali smo savete zaraženih saigrača, uverili su nas da se dobro osećaju - dodao je Gaston Ramirez.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading