Sprema se najcrnji mogući scenario za navijače Liverpula? Premijerligaški klubovi traže poništavanje sezone

Autor:

Sport

28.03.2020

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesnost oko budućnosti aktuelne Premijerligaške sezone sve je veća. Sve aktivnosti stopirane su najmanje do 30. aprila zbog pandemije koronavirusa, a mnogi u klubovima smatraju da sportu u ovim trenucima jednostavno nema mesta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igrači Liverpula

Najviše su u strahu navijači Liverpula koji se boje da bi sezona mogla da bude poništena i da bi njihov voljeni klub mogao da ostane bez prvog ligaškog naslova nakon 30 godina posta.

'Redsi' nakon 29 odigranih utakmica imaju 82 osvojena boda, 25 više od drugoplasiranog Mančester sitija, koji ima i utakmicu manje. Dve pobjede Liverpulu bi i matematički osigurale potvrdu toliko iščekivanog naslova, ali pitanje je hoće li do njih imati priliku doći i kada.

Da bi sezona bila proglašena poništenom, potrebno je da za takvu odluku glasa 14 od ukupno 20 prvoligaša.

- Jasno je šta će se dogoditi. Ovo je pandemija svetskih razmera. Treba početi novu sezonu. Da, biće nekoliko gubitnika poput Liverpula, ali iskreno, to nije važno. U Britaniji će se situacija samo pogoršavati, ali ako se izolujemo na dva ili tri meseca proći ćemo kroz ovo - rekao je jedan visoki fudbalski čelnik, koji je hteo da ostane anoniman.

On veruje da devet preostalih kola u sezoni neće biti moguće odigrati pa se zalaže za odigravanje nove sezone.

Poslednja utakmica koja je odigrana bila je ona između Lestera i Aston Vile 9. marta, a novi sastanak čelnika zakazan je za 3. april i tada bi moglo doći do novih odlaganja svih aktivnosti.

Nakon odluke o odlaganju Eura otvorio se termin odigravanja utakmica tokom leta, ali sve su glasnije priče o poništenju cele sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading