Legenda Milana: Ronaldo je stvarno bio "Fenomeno", uživao je da gleda defanzivce kako jedu travu za njim!

Autor:

Sport

28.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo sve diskusije o tome ko je najbolji fudbaler svih vremena svodi se na isti zaključak - da nije imao staklena kolena Ronaldo Fenomeno bi bez konkurencije bio za klasu ispred svih. Međutim, teške povrede, u kombinaciji s brazilskim temperamentom i slobodnijim duhom doveli su ga do toga da zamalo bude najbolji u istoriji.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ronaldo Luís Nazario de Lima

I pored toga bio je i ostao idol svih generacija i jedan od najtežih protivnika na terenu.

Pamte se i dalje reči Siniše Mihajlovića, kada "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i on sami u odbrani", što je samo pokazivalo koliko je legendarni Zuba ostao urezan u sećanjima odbrambenih igrača u zlatno vreme Serije A. 

Velike duele svojevremeno je s njim vodio i Alesandro Kostakurta, čuveni defanzivac Italije i Milana. Zato se u razgovoru za italijanski Skaj prisetio kako je to bilo voditi bitku protiv neponovljivog "Zube"...

- Bio je snažan i zbog njega smo svi izgledali loše. Pravi ser...a, znate, pošto je uživao u tome da gleda - nas defanzivce kako jedemo travu za njim - priseća se Kostakurta.

Podsetio je čovek koji je celu karijeru posvetio "rosonerima" na činjenicu da je u vreme kada je Ronaldo špartao zelenim površinama širom Čizme Serija A bila riznica najboljih defanzivaca planete...

- Svi najbolji defanzivci moje generacije, poput Maldinija, Neste, Kanavara i Ferare, svi oni će vam reći da im je najteže bilo da čuvaju Ronalda. Inače sam noću spavao mirno, osim noć pre nego što treba da se sastanem s njim na terenu. Uživao je u fudbalu, imao tehniku kakvu nikada niko nije, čak sam zbog njega završio na travi mnogo puta - istakao je nekadašnji italijanski štoper.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Anđelko

29.03.2020 18:21

G.O.A.T.