Ovako treniraju fudbaleri Zvezde tokom koronavirusa!

Autor:

Sport

27.03.2020

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i mnogi klubovi širom planete i fudbaleri Crvene zvezde u vreme pandemije koronavirusa treniraju pod posebnim režimom.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Stručni štab okupljen oko Dejana Stankovića otkrio je kako izgleda "trening" na daljinu.

- Plan rada se zasniva na nedeljnom planiranju. Igračima se svakog ponedeljka dostavlja nedeljni plan treninga kako bi mogli da prilagode svoje dnevne obaveze. Na nedeljnom nivou svaki igrač ima obaveznih šest treninga i jedan slobodan dan. Pored redovnog programa svaki igrač na nedeljnom nivou dobija individualni program vežbanja koji je usmeren ka individualnim potrebama svakog igrača koje su već poznate nama - ističu treneri "crveno-belih" u intervjuu za klupski sajt.

Takođe, vodi se računa i o ishrani, ali i uslovima rada fudbalera.


- Fudbaleri su dobili preporuke za ishranu u toku trajanja vandrednog stanja i imaju obavezu da dva puta nedeljno mere svoju telesnu težinu koja se prati i u skladu sa rezultatima se reaguje. Klub je svakom igraču dostavio kućni bicikl koji može da zadovolji uslove za predviđeni trening kao i svu dodatnu opremu za trening u kućnim uslovima - kažu u Zvezdi.

- Svakog dana u 9.30 igrači dobijaju u elektronskoj formi osnovni trening gde je otvorena diskusija za sva pitanja sa njihove strane. Kada završe sa treningom uveče se kontaktiraju gde se obavi mali informativni razgovor o samom treningu. Oceni se opterećenje treninga sa njihove strane pomoću 'RPE' koju već duži vremenski period koristimo za praćenje trenažnog opterećenja i naravno beleži se vreme trajanja treninga. Obavezno se razgovara o mogućim problemima i situacijama koje mogu da se jave u toku treninga što ne odudara od prakse i u normalnim okolnostima rada. Svako veče tim trenera ima video sastanak gde razmenjujemo informacije koje smo dobili od igrača tog dana kako bi svi bili upoznati sa detaljima o svakom fudbaleru. Naravno, funkcionišemo online preko šerovanja raznih dokumenata i formulara koje smo razvili kao alate za lakše praćenje svih trenažnih procedura koje koristimo i gde svi članovi stručnog štaba imaju svakodnevan uvid - zaključili su Zvezdini ljudi zaduženi za struku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading