Kanjas: Ponosan sam zbog igranja u Zvezdi, ali tamo više ne računaju na mene

Autor:

Sport

26.03.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski vezista Hose Kanjas je letos došao u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje.

RepublikaFoto: Starsport
Hose Kanjas

Šest meseci kasnije, Kanjasa je odmah po preuzimanju trenerske palice obrisao novi strateg Dejan Stanković. Bez mnogo pompe i žaljenja. Od januara Španac ne konkuriše za tim crveno-belih.

 - Moja situacija se promenila kada je došao novi trener Dejan Stanković. Nije računao na mene od početka i počeo sam da treniram individualno. Tražio sam od kluba 10 dana slobodno da dođem u Španiju i kada je trebalo da se vratim, proglašeno je vanredno stanje - kaže Kanjas u razgovoru za špansku Marku.

Pre dva dana je u intervjuu za špansku agenciju EFE pričao o situaciji sa korona virusom u Srbiji, a nešto slično je ponovio i za Marku.


 - Cela ova situacija je u Srbiju stigla kasno i čini mi se da ljudi još nisu svesni mera koje treba da preduzmu kako se virus ne bi širio dalje.

Umesto deset dana, u domovini će ostati duže.

 - I dalje ima avionskih letova, ali morao bih u izolaciju 28 dana. Liga u Srbiji je prekinuta, Zvezda više nema treninge i tako sam dobio dozvolu da ostanem ovde do daljeg. Zahvalan sam klubu na tome. Pokušavam da imam neku dnevnu rutinu. Ustajem rano, živim zdravo, treniram dva sata dnevno...

Podsetio se i letošnjeg dolaska u Zvezdu.

 
- Istekao mi je ugovor u PAOK-u posle tri neverovatne godine. Osvojili smo prvenstvo i tri kupa u tom periodu. Bile su to najbolje godine moje karijere. Ali dolazak u Zvezdu mi je bio ekstra motiv. Crvena zvezda je istorijski klub, bivši evropski šampion, uvek se bori za torfeje, igra Ligu šampiona... Bilo je to idealno mesto za nastavak karijere. Smatram sebe srećnim čovekom što sam profesionalni fudbaler i što sam imao priliku da igram u klubovima u kojima sam igrao. Ali igranje u Ligi šampiona je za mene bilo ostvarenje sna.

Iako ima ugovor na još godinu i po dana, ne razmišlja o ostanku u Zvezdi.

 - Sada je došao momenat da razmišljam o daljim planovima u karijeri. Nadam se da će za sledeću sezonu da mi iskoči nešto što će me privući.

Zvezda će ipak pamtiti po lepom.

 - Ponosan sam što sam prvi Španac koji je zaigrao i dao gol u klubu kakav je Crvene zvezde. Na dobrom smo putu da osvojimo titulu i drago mi je što sam dao doprinos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading