(VIDEO) Na današnji dan: Zvezdinih 4:0 protiv Nemaca za polufinale Kupa šampiona pred 100.000 ljudi na Marakani!

Autor:

Sport

24.03.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred gotovo 100.000 gledalaca na Marakani, Crvena zvezda je u revanš utakmici četvrtfinala Kupa šampiona 24. marta 1971. godine pobedila Karl Cajs Jenu 4:0 i plasirala se u polufinale.

Do prvog polufinala Kupa šampiona u istoriji Crvena zvezda je došla posle briljantne partije protiv prvaka Istočne Nemačke.

Iz Jene je nemački tim doneo prednost od 3:2 u meču koji je obeležio irski arbitar Džon Karpenter jer je u 72. minutu isključio Dragana Džajića.

Ipak, i bez Džajića na krcatoj Marakani, jer je pored prodatih 88.000 ulaznica, bilo prisutno, prema hroničarima, oko 100.000 gledalaca a još 30.000 ostalo pred kapijama, tim trenera Miljana Miljanića očitao je pravu lekciju rivalu i deklasirao ga – 4:0.

Crvena zvezda – Karl Cajs Jena 4:0 (2:0)

Strelci: Đorić u 14. iz penala, Filipović u 30, Ostojić u 60. i Karasi u 78. minutu. Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: oko 100.000. Sudija: Kornel Nicesku (Rumunija).

Crvena zvezda: Dujković, Đorić, Klenkovski, Novković, Pavlović, Bogićević, Janković, Karasi (od 83. T. Mihajlović), Filipović, Aćimović, Ostojić.

Karl Cajs Jena: Grapentin, V. Kraus (od 49. B. Kraus), Verner, Rok, Kurbjuvajt, Vajse, Imšer, Duke (od 75. Projse), Šluter, Fogel, Šajtler.

Igrala je Zvezda tada sjajan fudbal, čuveni „sitan vez“, od starta je lomila odbranu Nemaca, a seriju golova otvorila već u 14. minutu. Slobodan Cole Janković je bio oboren u petercu, a Milovan Đorić je bio siguran izvođač jedanaesterca.

Uz zaglušujuću buku i podršku sa tribina crveno-beli su nastavili sa napadima, pa je na sjajan pas Jovana Kuleta Aćimovića, tada mladi, Zoran Filipović već u 30. minutu povisio vođstvo na 2:0 i nagovestio veliko slavlje.

Briljirao je Jovan Kule Aćimović na tom meču, atraktivnim potezima dizao je publiku na noge i već posle sat vremena igre na semaforu je stajalo 3:0.

Stanislav Karasi je asistirao Stevanu Ostojiću koji je udarcem glavom bio neumoljiv.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Jovan Kule Aćimović

Odličnu partiju Stanislav Karasi je krunisao golom u 78. minutu.

Posle niza driblinga odlučio se na udarac sa 20-tak metara i pogodio sam ugao za jednu od najubedljivijih pobeda u evrokupovima.

RepublikaFoto: Starsport
Stanislav Karasi

Crvena zvezda je došla do polufinalnog dvomeča sa Panatinaikosom koji je posle 4:1 u Beogradu, usled niza misterioznih okolnosti, završen tragičnom eliminacijom u Atini (0:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading