Živa legenda: Bufonu novi ugovor od Juventusa!

Autor:

Sport

24.03.2020

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove sezone je uglavnom bio podrška Vojćehu Ščensnom, ali ono što sama pojava Đanluiđija Bufona donosi u svlačionici ne može tek tako da se pronađe na tržištu, pa je Juventus odlučio da ga zadrži i za narednu sezonu. A prema poslednjim informacijama torinskog Tutosporta sad je i Bufon prelomio i procenio da može da izgura još 12 meseci, iako će januara 2021. proslaviti 43. rođendan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ikona crno-belog dela Torina!

Dakle, Bufon će igrati i u 44. godini. S tim da je ideja da on pomogne klubu van terena više nego na njemu, pošto je jasan autoritet u svlačionici, a i šire.

Podsetimo, ove sezone je Bufon upisao sedam nastupa u Seriji A, pride odmarao Ščensnog u Kupu Italiji i jednom u Ligi šampiona u pobedi protiv Bajera od 2:0.

Na tih 11 mečeva tri puta je sačuvao mrežu netaknutom, a sve skupa primio devet golova.

Međutim, nisu samo te odbrane ono što njega izdvaja od ostalih, ipak je reč koji je u Juventus stigao sada već davne 2001. godine!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đanluiđi Bufon

Aktivan je od 1995. kada je ušao u prvi tim Parme o kojem smo jutros naširoko pisali, a posle dolaska u Torino samo je sezonu 2018/2019 proveo u Pari Sen Žermenu, sve ostale u Juventusu sa kojim je uzeo čak devet tiutla prvaka Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading