Neočekivana, ali gospodska poruka Vejna Runija: Liverpul zaslužuje titulu!

Autor:

Sport

22.03.2020

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrati sezonu do kraja, po svaku cenu, kad god to uslovi da dozvole ili je proglasiti gotovom i dodeliti titulu vodećem timu na tabeli. Ili, pak, poništiti celo prvenstvo, kao da se nije ni igralo. To isto pitanje muči ljude po svim ligama Evrope. I čelnike liga i čelnike klubova, igrače, navijače. Ima prvenstava gde je između prvog i drugog bod ili dva razlike. Ili kao u Turskoj, samo ih gol-razlika razdvaja. Kako onda proglasiti prvaka za zelenim stolom?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vejn Runi u dresu Mančester junajteda, najvećeg rivala Liverpula

A, ima i onih liga gde je prvi toliko odmakao napred, da ga konkurencija do kraja sezone ne bi stigla.

Kao što je u Engleskoj, na primer, gde Liverpula samo dve pobede dele da i matematički osvoji titulu koju čeka 30 godina. I ko bi onda smeo da poništi prvenstvo i da kaže „puj pike, ne važi“?

Svoj glas ovim povodom dao je i Vejn Runi, jedan od najboljih fudbalera Engleske u 21. veku. Za njega nema dileme, Liverpulu mora da se dodeli titula.

- Liverpul će biti prvak Premijer lige. Kao što možete da zamislite, navijači Evertona me zovu na telefon i govore mi „Sezona mora da se poništi“ i naravno da deo mene, kao evertonovca i kao bivšeg igrača Mančester junajteda, misli da bi to bilo dobro. Ali, ne! Liverpul je bio fantastičan. Toliko toga su uložili u ovu sezonu. Zato zaslužuju titulu. Možete li da zamislite da neko 30 godina čeka ovo i da mu to neko oduzme. Sezona 2019/20 mora da se završi, pa čak i po cenu da izgubimo deo naredne - napisao je bivši reprezentativac Engleske u svojoj kolumni za Sandej Tajms.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vejn Runi u dresu Evertona, gradskog rivala Liverpula

Nekadašnji engleski reprezentativac je dodao da niko ne može da zna do kada će prekid sezone trajati, ali i da je protiv toga da se igra bez publike, jer to opet zahteva dolazak određenih službi na stadione.

- Ne bih se začudio ni ako bi kraj tekuće sezone bio na kraju 2020. godine. Fudbal, kao i industrija, mora da prati savete nadležnih i da preduzima sve preodstožne mere u ovoj situaciji. I zato je za mene neprihvatljivo da se sezona nastavi bez publike, jer bi opet lekari, policija, redari, morali da dolaze na stadion u ovo doba kada su nam daleko potrebniji na nekim drugim mestima - poručio je Vejn Runi, trenutno na radnom mestu napadača Derbi Kauntija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading