U ovoj zemlji se fudbal JOŠ IGRA!

Autor:

Sport

22.03.2020

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dok su fudbalska prvenstva širom sveta "na pauzi", izazvanoj pandemijom koronavirusa, u Australiji se i dalje igra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
MIloš Ninković

Stadioni su zatvoreni za javnost, ali navijači australijskih klubova dolaze ispred stadiona kako bi podržali svoje timove, uprkos činjenici da je u ovoj zemlji 1000 zaraženih.

A-liga, najelitnija liga u Australiji, ima samo šest nedelja do kraja sezone 2019/20, a Australijski fudbalski savez odlučio je da nastavi da igra utakmice.

Kao i ragbi liga, koja se takođe nastavlja, tako i A-liga ima unosne ugovore sa televizijskim stanicama, pa se boji finansijskih posledica ako obustavi fudbal. Nakon odluke o nastavku trka, Australijski fudbalski savez rekao je da sledi upute vlade zemlje i savete medicinskih stručnjaka.

 - Jasno nam je da su ovo teška vremena za sve. Uvek ćemo zdravlje, dobrobit i sigurnost igrača, trenera, službenika utakmica, volontera, administratora i navijača uvek staviti u središte našeg procesa donošenja odluka - saopšteno je iz Saveza.

Australija je zatvorila svoje granice u nastojanju da spreči širenje koronavirusa, zabranjujući strancima da uđu u zemlju od petka naveče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading