Bio bih "ono" bez Mihajlovića: Dirljive reči velikog talenta o Srbinu koji je upalio svetlo u Bolonji!

Autor:

Sport

22.03.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi fudbaler Bolonje Rikardo Orsolini govorio je za "Gazetu sport" o svom razvojnom putu na kome je veliku ulogu imao srpski trener Siniša Mihajović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rikardo Orsolini

Nije bilo lako biti u koži Rikarda Orsolinija, ali dolazak u univerzitetski grad promenio je njegovu karijeru i podigao je na nekoliko lestvica iznad.

Poziv u nacionalni tim, poverenje sadašnjeg trenera, ljubav navijača i strah protivničkih ekipa…Sve je to za kratko vreme pošlo za nogom Rikardu Orsoliniju.

Ipak, početak nije bio lak. Mladi napadač je debitovao u Seriji A u dresu Atalante 2018. godine, gde je bio na pozajmici iz Juventusa, ali nije se proslavio igrajući tamo.

– Nisam bio dovoljno spreman za taj izazov. Igrao sam malo – jednu utakmicu na svakih šest sam dobijao priliku, a kada uđeš, želiš da se što bolje pokažeš fudbalskom svetu i onda se zaglaviš u tome. Mnogo sam se promenio. Odrastao sam u stanju sam da se suočim sa raznim situacijama. Naučio sam da poštujem ljude i to mi se vratilo – priča Orsolini.

Juventus je u njemu video potencijal još 2017. godine kada su za Orsolinija platili šest miliona evra Askoliju, a sada se ponovo spominje interesovanje ,"stare dame".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

– Ja sam sada u Bolonji, volim je i izabrao sam da ostanem tu. Sa osmehom izlazim na teren, osećam se važnim ovde. Srećan sam i zaista uživam da igram ovde. Najbitnije je to – da igram – rekao je Orsolini.

Razni su faktori kojima dvadesetrodogišnji Italijan pridaje značaj za porast njegove karijere.

– Klub veruje u mene, navijači takođe, tehničko osoblje…Siniša veruje u mene i ja verujem u sebe. Sve ovo vam donosi boljitak i hrabrost – otkrio je Orsolini.

Kada je reč o Siniši Mihajloviću, veza sa srpskim trenerom je posebna.

– On mi šaljivo govori: ,"Bio bi ona stvar bez mene". Između mene i njega stvorena je hemija koju nisam očekivao. Njegov dolazak je savršeno uklopljen u ovaj tim. Upalio je svetlo ovde, da, i ja ga volim – rekao je Orsolini.

Orsolini je ove sezone zabeležio osam golova i pet asistencija na 28 takmičarskih mečeva za Bolonju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading