Materacijevo sećanje na osvojeni Mundijal 2006: Mogao sam na kafu pored Bufona i Kanavara, Pirlove asistencije su poezija!

Autor:

Sport

20.03.2020

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši italijanski fudbaler Marko Materaci prisetio se Svetskog prvenstva 2006. godine koje je odigrano u Nemačkoj.

RepublikaFoto: Promo foto
Marko Materaci

Materaci je bio deo reprezentacije Italije koja je te godine trijumfovala na Mundijalu.

U finalnom meču "azuri" su pobedili Francusku posle penala, ali se dobro pamti i pobeda nad Nemcima od 2:0.

- Igrali smo bolje nego što se sećam. Maltretirali smo Nemce na njihovom terenu - izjavio je Materaci, koji je iskoristio priliku da pogleda sve mečeve svoje reprezentacije na Mundijalu 2006. dok traje 24-časovna izolacija u Italiji zbog pandemije koronavirusa.

- Odigrali smo odlično u polufinalu ili finalu. Ja sam bio bolji u polufinalu protiv Nemačke. Na trenutke sam previše 'iskakao' iz svoje pozicije, ali Fabio Kanavaro i Điđi Bufon su bili iza mene, tako da sam mogao da odem i po kafu da sam hteo - priseća se Materaci.

RepublikaFoto: Promo foto
Marko Materaci

On je zatim detaljnije opisao meč kojeg se najdraže seća.

- Baš smo bili bezobrazni protiv Nemaca. To je bilo izuzetno zadovoljavajuće za nas. Mislim da je to bilo pravo finale turnira, najbolji meč zasigurno - istakao je Materaci, koji se prisetio asistencije Andree Pirla za Fabija Grosa, koju je nazvao "poezijom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading