Lukaku otvorio dušu: Morao je da napusti "Old Traford"

Autor:

Sport

20.03.2020

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Intera Romelu Lukaku izjavio je da nije imao snage da ostane u Mančester junajedu, uprkos tome što je trener engleske ekipe Ole Gunar Solšer želeo da ga zadrži na Old Trafordu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Romelu Lukaku

Lukaku je u avgustu posle dve godine iz Junajteda prešao u Inter,  mnogi su ga kritikovali zbog slabijih igara, pogotovo u drugoj sezoni.

- Jedna loša godina može svima da se desi tokom karijere. Za mene je to bio kraj. Znajući šta se desilo unutar kluba, to je bio kraj. Situacija je bila teška i morao sam da donesem odluku da odem negde kako bih napredovao i radio sa nekim ko želi da radi sa mnom - rekao je Lukaku, preneo je "Skaj".


 - Ole je želeo da ostanem, ali rekao sam mu da je gotovo. Nisam imao snage. Moram da mu čestitam pošto mi je pomogao oko odlaska - dodao je belgijski fudbaler.

Posle nešto lošijeg početka sezone, Junajted je popravio formu, borio se za četvrto mesto u Premijer ligi i igrao je u FA kupu i Ligi Evropa pre nego što je sezona prekinuta zbog koronavirusa.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

 - Na dobrom su putu pošto dovode prave igrače. Ole dobro radi i rezultati im idu na ruku. Želim im sve najbolje. To je klub koji mi je dao sistem kakav nikada nisam video i mislim da bi bilo detinjastvo da ne poštujem Junajted ili bilo koji klub za koji sam igrao u Engleskoj. Mislim da sam prošao tu fazu - naveo je Lukaku.


On je odigrao 96 utakmica i postigao 42 gola za Junajted, a bolji golgeterski učinak ima u Interu, gde je u 35 utakmica postigao 23 gola.

Lukaku je rekao da se mnogo dvoumio oko prelaska u Inter ili Juventus, a da je prevagnulo to što je trener milanske ekipe Antonio Konte.
RepublikaFoto: twitter.com/Inter

 - Bilo je tesno. Bilo je zaista tesno, ali uvek sam razmišljao o Interu i treneru. Još u detinjstvu Inter je bio moj klub u Italiji. Ugledao sam se na Adrijana i Ronalda. Kada me je Inter kontaktirao, klub i trener Konte koji je želeo svojevremeno da me dovede u Čelsi i Juventus, pomislio sam da je pravo vreme da odem tamo i naporno radim - rekao je on.

Lukaku je u karantinu, pošto je Italiju žestoko pogodio korona virus. On je rekao da ne može da vidi svog sina ni majku, koja boluje od dijabetesa.

 - Nedostaje mi običan život. Da budem sa majkom, sa sinom, sa bratom. O svima razmišljam. Loše je što ne možete da imate normalan kontakt sa ljudima. Nedostaju mi treninzi, da igram utakmice pred navijačima i u takvoj situaciji počnete da cenite ono što imate - naveo je Lukaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading