Šurbatović posle konferencije UEFA: Pozdravljamo odluku Kokezi su upućene poruke za oporavak, igraćemo sa Rusima!

Autor:

Sport

17.03.2020

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović pozdravio je odluku UEFA da se odloži Evropsko prvenstvo za 2021. godinu.

RepublikaFoto: fss.rs
Jovan Šurbatović

Šurbatović je ispred FSS učestvovao u diskusiji preko video-konferencije sa čelnicima UEFA.

Istovremeno, otkazana je prijateljska utakmica sa Rusijom koja je bila zakazana za jun u Moskvi.

- Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili rešenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek posle toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa koronavirusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom sveta. Predsednik Čeferin je posebno pozdravio čelnika našeg Saveza Slavišu Кokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželeli što brži oporavak - rekao je Šurbatović za sajt FSS.

RepublikaFoto: FSS
Marko Pantelić, Slaviša Kokeza i Jovan Šurbatović

Šurbatović je najavio da će Srbija i Rusija odigrati prijateljsku utakmicu u drugom terminu.

- Pomeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu - naveo je gensek FSS i dodao:

- Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom koja je, prema novom kalendaru, zakazana za junski termin ove godine -zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading