UEFA od klubova i liga traži basnoslovnu sumu da odloži Euro!

Autor:

Sport

17.03.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija (UEFA) tražiće kompenzaciju od klubova i liga za odlaganje Evropskog prvenstva na godinu dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Utorak je dan odluke za Evro 2020

U Nionu će se popodne održati video-konferencija čelnika UEFA, predstavnika svih saveza, liga i igrača na kojem će se doneti ključne odluke.

U centru pažnje su završnice nacionalnih šampionata, Lige šampiona, Lige Evrope te pomenuto pitanje EURO 2020. koje je planirano od 12. juna do 12. jula.

Odlaganje za leto 2021. je jedno od najčešće pominjanih opcija, ali dobro obavešteni "Atletik" (The Athletic) tvrdi da će UEFA u tom slučaju zahtevati kompenzaciju.

Čelnici evropskog fudbala su izračunali da će ih pomeranje EP za leto 2021. koštati 300.000.000 evra.

Prioritet klubova i liga je završnica šampionata, ranije bi da ih završe, ali to će onda skoro sigurno značiti i pomeranje EP, čak iako se uvedu neki oblici "doigravanja" ili završnih turnira.

Ništa manje komplikovan scenario je trenutno okončanje prvenstava, ali u tom slučaju UEFA mora da donese modelitet na osnovu koga će se odlučiti ko će sledeće sezone u evrokupove, ko će ispasti iz liga, a ko u viši rang.

U slučaju produženja sezone, tu je i pitanje ugovora i letnjeg prelaznog roka.

EP bi trebalo da se igra u 12 gradova, plan je da bude otvoreno u Rimu, žarištu pandemije koronavirusa, dok bi se polufinala i finale igrali na londonskom Vembliju.

U međuvremenu su se Rusija i Turska javili UEFA da preuzmu obavezu organizovanja celog turnira, s obzirom da su manje pogođeni epidemijom od ostatka Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading