Dejan Stanković: Supruga i srednji sin u karantinu, ovo je vreme za pametne, a ne hrabre ljude!

Autor:

Sport

13.03.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadali su se u Crvenoj zvezdi da će na spektakularan način da proslave 75. rođendan, uz veliki broj navijača na tribinama i očekivana tri boda u sudaru sa kruševačkim Napretkom (18.00, TV Arena). Nada je u Ljutice Bogdana tinjala dugo, dugo, ali je na kraju Vlada Srbije odlučila da se svi fudbalski mečevi zbog pandemije virusa korona igraju bez prisustva gledalaca.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

* Trener Crvene zvezde Dejan Stanković zna da je čovečanstvo pred velikim iskušenjem, pa je nekoliko puta ponovio da je ovo vreme za inteligentne, a ne hrabre.

- Žao mi je zbog nastale situacije, ali moramo da sledimo i pratimo uputstva. Moramo da budemo socijalni odgovorni i inteligentni, jer vidimo šta se dešava svuda oko nas. Ja nisam kompetentan da dajem odgovore za novu situaciju. Imamo ljude koji su kompetentni. Znam kako je u Italiji, tamo su mi supruga i srednji sin. Oni su u polukarantinu. Milano je bukvalno prazan grad. Ima jedna rečenica, ne znam da li da je kažem. Ako su naši roditelji i dedovi uradili sve da nama bude bolje, onda je došlo vreme da im vratimo. Stariji ljudi su ugroženi, moji roditelji imaju 65 godina - rekao je na početku konferencije za medije Dejan Stanković.

* Mora mladi stručnjak da bude koncentrisan na profesionalne obaveze, iako mu nije lako. Srednji sin Aleksandar i supruga Ana trenutno borave u Milanu.

- To je moja stvar i supruge Ane. Mora da se ispoštuju stvari. Nije ovo stvar hrabrosti, nego inteligencije - istakao je on.

* Stankovićev štab čine dvojica Italijana.

- Oni dobijaju informacije. Dugo nisu bili u Italiji. Ovde su u Beogradu. Jedino je problem što su Italijani. Pratimo situaciju, imamo i grupu na telefonskoj aplikaciji - iskren je mladi stručnjak.

* Niko ne zna šta će i kako biti u bližoj budućnosti. Mnoga prvenstva širom Evrope su stopirana. Moguć je i takav scenario u Srbiji.

- Nisam kompetentan da pričam o toj temi. Postoji jasna hijerarhija. Od UEFA preko nacionalnih Saveza... - naveo je trener prvaka Srbije.

* Moralo je da se priča i o fudbalu, odnosno narednom rivalu Napretku.

- Imali smo lepo gostovanje u Šapcu. Lepa utakmica, gledali smo Napredak. Oni su smenili trenera i doći će sa idejom ovde. Mi imamo naše zadatke, siguran sam da će momci ispoštovati ono što smo spremili tokom sedmice - jasan je popularni Deki.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

* Stanković je otkrio deo taktike.

- Igraću sa dvojicom napadača. Gledam da izvedem funkcionalan tim za svaku narednu uttakmicu. Nekada će biti jedan, a nekada tri napadača - zaključio je Dejan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading