Dosada na Parku prinčeva: PSŽ nadoknadio prednost Dortmunda i prošao u četvrtfinale LŠ!

Autor:

Sport

11.03.2020

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedom nad Borusijom Dortmund su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri PSŽ-a

PSŽ je na svom "Parku prinčeva" savladao Borusiju rezultatom 2:0. Parižani su time nadoknadili zaostatak od 2:1 iz prvog meča odigranog u Nemačkoj i plasirali se u narednu fazu.

Meč je odigran pred praznim tribinama zbog pandemije koronavirusa, a pored dobrog navijanja u Parizu je nedostajao i dobar fudbal. Pored dva gola, oba postignuta u prvom poluvremenu, ljubitelji fudbala su imali malo toga lepo za videti, pogotovo u drugih 45 minuta.

Šampion Francuske je prvi pokazao inicijativu, što se i očekivalo zbog rezultata prvog meča, ali nije uspevao da stvori ozbiljnije šanse. Parižani su napadali, nisu dopuštali Borusiji da dođe do lopte, ali nisu oni imali prvu priliku, već Sančo u 18. minutu.

Dortmund je u narednih par minuta imao još jednu priliku, a onda je usledila opsada gola od strane PSŽ-a. Prvo je u 25. minutu Birki skinuo "zicer" Kavaniju, koji je imao čistu situaciju jedan na jedan, ali je samo tri minuta kasnije domaćin došao u vođstvo.

Fenomenalni Anhel di Marija je centrirao iz kornera, a cela odbrana "milionera" je zaboravila na Nejmara, koji se "poklonio" pred Burkijem i glavom smestio loptu iza njegovih leđa.

Posle primljenog gola Dortmund se "probudio", ali nije bio previše konkretan.

Nije viđena nijedna ozbijlna prilika sve do prvog minuta sudijske nadoknade, kada je Di Marija obezbedio još jednu dobru akciju svojoj ekipi.

On je proigrao Sarabiju, a posle njegovog centaršuta loptu je zakačio Bernat, koji ju je skrenuo pored Birkija i duplirao prednost svoje ekipe, za kraj prvog poluvremena.

Prvi priliku u drugom poluvremenu imao je Di Marija, koji je u 54. minutu fenomelano šutirao, ali je golman Dortmunda bio na visini zadatka.

Od tog trenutka PSŽ se nije ni trudio da napadne, tek ponekad kontranapadima koje je "morao" da povuče, a lopta je maltene konstantno bila u nogama gostiju.

I pored toga, do kraja utakmice nije viđena praktično nijedna ozbiljna šansa.

U jednom navratu je šutirao Brant blizu leve stative gola Kejlora Navasa, bilo je još par bezopasnih šuteva sa distance, ali ništa što je moglo da zainteresuje navijače kraj "malih ekrana".

U samoj završnici meča došlo je do prepirke igrača obe ekipe, a epilog je bio žuti karton za Nejmara, Markinjosa i Di Mariju (koji propušta naredni meč), kao i sukcesivni žuti kartoni za Emrea Džana, koji je odgurnuo Nejmara sa obe ruke na travu i zaslužio isključenje.

To je bilo sve što je viđeno na "Parku prinčeva", pa je PSŽ prošao u četvrtfinale

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading