Tumbaković zabrinut: Ne bi bilo regularno da ne možemo da računamo na reprezentativce koji igraju u Italiji!

Autor: Sportski žurnal

Sport

11.03.2020

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije o posledicama koronavirusa u Italiji i preventivnim merama italijanske vlade ozbiljno su zabrinule Ljubišu Tumbakovića.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Selektor Srbije, za nekoliko dana moraće da pošalje spisak reprezentativaca u UEFA kako bi inostrani klubovi bili u obavezi da igrače puste za naredno okupljanje uoči polufinala i finala plej-ofa Lige nacija, ali, ako u Oslu silom prilika bude morao da sastavlja tim bez „Italijana“, Tumbaković će se kao i naša reprezentacija naći u izuzetno ozbiljnom problemu...

- Ne bi bilo regularno da Srbija ne može da računa na reprezentativce koji igraju u Italiji! To je više od pola tima – zabrinut je selektor naše reprezentacije u razgovoru za "Sportski žurnal".

Tumbaković je iskren da se plaši takvog scenarija...

- Videćemo šta će se dešavati, svakim danom sustižu nove informacije. Zabrinut je ceo svet... Mi radimo i pripremamo se međutim kao da će se utakmica igrati. Pratimo naše i norveške igrače, analiziramo igru i sve ostalo... Jednostavno, nemamo ni jedan detalj iz UEFA koji bi na neki način nagovestio da se neće igrati...

Kako će naparaviti spisak s obzirom na situaciju...

RepublikaFoto: Starsport

- Na spisku će biti svi fudbaleri na koje računamo. Ako neko ne bude u mogućnosti da se odazove iz nekog razloga, druga je stvar, ali, bilo bi apsolutno neregularno da moramo da igramo tako važne utakmice bez igrača iz neke zemlje, bez obzira da li je Italija ili Engleska.

Igrači iz Italije narednih sedam dana neće smeti ni da treniraju zbog predostrožnosti...

- I to je ozbiljan problem...

Reprezentativci Srbije okupiće se u Staroj Pazovi 23. marta a selektor LJubiša Tumbaković imaće priliku da ih trenira na samo dva treninga uoči odlaska u Oslo 24. marta. Ako ne bude odložena, utakmica Norveška – Srbija igraće se 26. marta u Oslu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading