Tomović: Plašim se za ćerke i suprugu!

Autor: Predrag Vuković

Sport

11.03.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija kao iz horor filma - ovako se u jednoj rečenici može opisati stanje koje vlada na Apeninima, posebno na severu zemlje. Prvotimac Spala iz Ferare Nenad Tomović (32) prepričao je za Srpski telegraf kakva je atmosfera na ulicama grada u kom živi. Nakon što je premijer Italije Đuzepe Konte proglasio celu zemlju crvenom zonom na ulicama Ferare nema skoro nikoga!

Nenad Tomović

Tomović, koji važi za čvrstog i jakog momka, priznaje da mu nije svejedno zbog svega što se dešava oko virusa iako u startu naglašava da se za sebe ne boji.

- Nisam uplašen za sebe, u treningu sam, fizički vrlo spreman, ali imam bebu Ninu od dva meseca, kao i dve ćerkice od četiri (Julija) i pet godina (Đina), tu je i supruga Marija. Brinem se za njih četiri. Neki ovde kažu da koronavirus ne napada decu, ali sam baš zabrinut. Što se mene tiče, u treningu sam, imam zdravstvene kontrole, mislim se, kao i većina fudbalera, neće udariti virus na mene - rekao je Tomović.

SVI NOSE MASKE

Apokaliptične scene iz Italije stižu kao na traci. Ulice su prazne, radnje takođe, skoro da nema nigde nikoga od juče ujutro.

- Evo sada kada pogledam kroz prozor, jedva da mogu da vidim nekoga na ulici. Kao u nekom hororu. Stariji ljudi su sa maskama, mlađi uglavnom bez. Izašao sam 20 metara od stana, nisam nosio masku. Ušao sam u prodavnicu, hteo da kupim voće, kad tamo prodavci svi sa maskama. Prišao sam prodavcu, kako sam mu se približio tako se udaljio od mene bar jedan metar! Na kraju sam uspeo da kupim ono po što sam došao, ali verujte da nije prijatno. Prodavnice su počele da rade skraćeno.

Ukoliko ne bude utakmica ni treninga, Tomović planira da se što pre vrati za Srbiju.

- Nemamo šta da radimo ovde. Ako nas klub raspusti, dolazim za Srbiju, nekako se osećam sigurnije. Već razmišljamo kako da krenemo i da li nam treba neka zdravstvena potvrda prilikom ulaska u Srbiju. Jer ako nema treninga, stvarno nema potrebe da sedimo zatvoreni u kući u Ferari, ovde je jezivo. Dosad sam išao samo na treninge i pravac kući, supruga i deca uglavnom ne izlaze. Ne idu u vrtiće, a kad izađu napolje, nema zadržavanja.

PRAZAN AUTO-PUT

Osećalo se da je loše još prethodnog vikenda.

- Kada smo se vraćali iz Parme sa gostovanja (Spal slavio sa 1:0), na auto-putu nije bilo nikoga. Prazan auto-put! Za razliku od auto-puta, u Ferari je bilo drugačije. Ovo je univerzitetski grad, ima mnogo studentarije. I kada se pojavio koronavirus, kada su zdravstveni radnici upozoravali na posledice, studenti kao da su namerno radili sve suprotno. Ulice, trgovi, restorani, kafići, sve je bilo krcato. Zapravo, pravila su se potencijalna legla zaraze virusom. To je problem Italijana, što niko nije shvatao pretnju ozbiljno - zaključio je Tomović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Sastanak na terenu umesto u svlačionici

Spal neće održavati treninge do 3. aprila, a Tomović objašnjava da je sastanak u klubu morao da se održi na otvorenom.

- Sinoć smo imali razgovor sa ljudima iz kluba. Pošto nije dozvoljeno da se okupljamo u zatvorenim prostorijama, okupili smo se na terenu i razgovarali o situaciji. Italijanski savez je takođe sinoć trebalo da ima sednicu na kojoj je trebalo da odluči šta će dalje - rekao je Tomović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading