Naš čuvar mreže bauk za šuteve sa kreča: Panter Rajković skinuo četiri od pet penala!

Autor: D. Kokanović - Z. S. Radulović

Sport

09.03.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panter, hobotnica, neprobojni zid, čarobnjak ili, jednostavnije, Predrag Rajković (24). Ovako francuski mediji opisuju srpskog golmana koji je u pobedi Remsa nad Brestom (1:0) u 28. kolu Lige 1, pri rezultatu 0:0, odbranio penal vezisti gostuju Aleksandru Mendiju.

Predrag Rajković

Ne bi to bilo ništa čudno da našem reprezentativcu to nije čak četvrti zaustavljeni jedanaesterac ove sezone, a šutirali su mu ih pet, i svaki put je njegova ekipa ostala neporažena.

Takav učinak nema nijedan golman na Starom kontinentu. Pritom je Rajković na čak 12. prvenstvenoj utakmici sačuvao mrežu netaknutom, pa je stao rame uz rame sa najboljim evropskim golmanima Alisonom Bekerom (Liverpul) i Tibom Kurtoom (Real).

SKROMNI ŠAMPION

Jedini put sa kreča Predrag je ove sezone savladan 29. decembra od Visama Ben Jedera u remiju sa Monakom (1:1). Ipak, nakon još jedne blistave partije, najbolji golman u Ligi 1, sa svega 18 primljenih pogodaka, bio je skroman u izjavi za Srpski telegraf.

- Jako sam srećan zbog uspeha iako su penali lutrija na neki način. Ipak, statistika se ne sme zanemariti. Velika mi je čast što sam u društvu najboljih golmana u Evropi po broju mečeva na kojima sam sačuvao mrežu. To mi daje motiv da radim na sebi još više, ali i da se borim da budem prvi golman reprezentacije Srbije - rekao je Rajković, koji je ostao nesavladan i na dva duela u Liga kupu Francuske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

ČUDO NAD ČUDIMA

Koliko je bivša jedinica Makabija iz Tel Aviva, Crvene zvezde i Jagodine superiorna u odnosu na rivale, najbolje svedoči podatak da je u karijeri zaustavio čak devet penala od ukupno 20, koliko su mu šutirali. Poređenja radi, Alison, zvanično najskuplji golman sveta, ima tek pet odbranjenih udaraca sa bele tačke u čitavoj karijeri, od 16 udaraca, dok je Kurtoa zaustavio samo dva udarca više iz čak 43 pokušaja. Zato dileme nema, penaldžijsko umeće Srbina ostavilo je Evropu bez daha jer ni najpedantniji statističari ne pamte sličan učinak nekog čuvara mreže.

PENALI U KARIJERI

7/43

penala odbranio Kurtoa u karijeri

5/16

penala odbranio Alison u karijeri

9/20

penala odbranio Rajković u karijeri

NJIMA JE RAJKOVIĆ ODBRANIO PENALE U LIGI 1

1. septembar

Džonatan Bamba Rems - Lil (1:1)

21. decembar

Musa Dembele Rems - Lion (1:1)

16. januar

Musa Konate Amijen - Rems (1:1)

7. mart

Aleksandr Mendi Rems - Brest (1:0)

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading