ARNAUTOVIĆ: Nisam ja kriv što ne igram za Srbiju!

Autor:

Sport

06.10.2017

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski fudbaler Marko Arnautović rekao je da je njegova ekipa bila bolja od Srbije u pobedi od 3:2 u okviru kvalifikacija za SP 2018.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Arnautović se nije radovao golu protiv Srbije

Srbija je slavila sa 3:2. Austrija je još odavno izgubila sve šanse za plasman na SP, dok je Srbija i pored poraza zadržala prvo mesto u grupi D. Našoj selekciji je za plasman na Mundijal potrebna pobeda nad Gruzijom u ponedeljak u Beogradu.

 - Koju god utakmicu da igram, idem na pobedu i igram 100 odsto. Nemam ništa protiv Srbije, svi znaju da volim Srbiju, cela familija mi je poreklom iz Srbije. Protiv Gruzije navijam da Srbija osvoji tri boda i da ode na SP. U ovoj utakmici nisu bili nešto, mi smi bili jači, imali smo mnogo šansi i dali tri gola što nam je donelo tri boda. Oni sada igraju kući, nadam se da će biti pun stadion, da svi stanu uz Srbiju i da odemo na SP - rekao je Arnautović.

On je objasnio da su mu neki navijači zviždali, a neki aplaudirali.

 - To je normalno. Neki su ljuti što ne igram za Srbiju, ali sam hiljadu puta rekao da to nije moja greška. To je greška nekih drugih ljudi . Oni nisu igrali loše prvo poluvreme, znaju da igraju fudbal, imaju fenomenalne igrače. Imali smo mnogo šansi u prvom poluvremenu, ali nismo dali gol, posle smo napravili presing, a oni su igrali dugim loptama, a to nije njihova igra. Mi nismo imali ništa da izgubimo, a Srbija je došla da pobedi i da ide na SP. Igrali smo kao profesionalci, svi gledaju da daju 100 odsto, a mi smo to dali kao grupa i zato smo pobedili - naveo je Arnautović.

On je rekao i da nije postigao treći gol, iako se tako u prvi mah mislilo.

 - Nisam pipnuo loptu. Golove nisam hteo da slavim, pošto poštujem moju zemlju Srbiju - rekao je Arnautović.

Reprezentativac Austrije Aleksandar Dragović rekao je da se nada da će se Srbija plasirati na Mundijal.

 - Nadam se da će da pobede u Beogradu. Danas smo bili bolja ekipa i zaslužili smo pobedu. Srbija je jača od ovoga, ovo nije bilo njeno pravo lice. Mi nismo imali pritisak, oni jesu i imaće ga, a nadam se da će u ponedeljak pokazati drugo lice. Hteli smo da pobedimo, da Srbija ne slavi u Beču. Možda smo srećno pobedili, golom u poslednjoj sekundi ali mislim da smo svih 90 minuta bili bolji - rekao je Dragović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading