Španci na SP, Finci zagorčali život Hrvatima

Autor:

Sport

06.10.2017

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se na Svetsko prvenstvo 2018. godine, pošto je u Alikanteu pobedila Albaniju sa 3:0, u utakmici pretposlednjeg kola kvalifikacione Grupe G.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ukoliko savladaju Vels idu u kvalifikacije: Fudbaleri Irske

Španija je povela u 16. minutu golom Rodriga, vođstvo je udvostručio Isko u 24. minutu, a tri minuta kasnije konačan rezultat postavio je Tijago Alkantara.

Za Španiju je nastupio Đerar Pike, kome su domaći navijači zviždali pri svakom kontaktu sa loptom.

Španija je prva na tabeli sa 25 bodova i ima pet više od Italije, koja jeu Torinu odigrala nerešno 1:1 protiv Makedonije. Kjelini je u 40. minutu doveo Italiju u vođstvo, a Makedonija je osvojila bod zahvaljujući golu Aleksandra Trajkovskog u 77. minutu.

Utakmicu je obeležio i golman Đanluiđi Bufon koji je sa 172 nastupa za Italiju postao evropski rekorder po broju utakmica za državni tim.

Izrael je kao gost pobedio Lihtenštajn sa 1:0 golom Ejtana Tibija u 22. minutu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

U Grupi I Island je kao gost pobedio Tursku sa 3:0 i preuzeo prvo mesto na tabeli. Golove su postigli Johan Gudmundson u 32. minutu, Birkir Bjarnason u 39. i Kari Arnason u 50. minutu.

Hrvatska je u Rijeci odigrala 1:1 protiv Finske. Domaći su poveli u 57. minutu golom Marija Mandžukića, a konačan rezultat postavio je Piri Soiri u 90. minutu.

Ukrajina je u Skadru pobedila tzv. Kosovo 2:0.

Island ima 19 bodova na prvom mestu na tabeli, a Hrvatska i Ukrajina po 17 bodova. Turska ima 14, Finska je sakupila osam, a Kosovo jedan bod.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Srbija je u grupi D poražena od Austrije 3:2. Republika Irska je pobedila Moldaviju 2:0, a Vels je bio bolji od Gruzije 1:0.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading