Bivši selektor "orlova" o grupi: Biće baš pakleno, ali možemo dalje!

Autor:

Sport

05.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste Srbija dobila jake rivale u drugom izdanju Lige nacija, ali Dušan Tadić i drugovi mogu preko Rusije, Turske i Mađarske do prvog mesta u trećoj grupi B divizije i plasmana u najjaču A diviziju, ističu za Srpski telegraf bivši selektori "orlova" Ilija Petrović (74) i Radovan Ćurčić (48). Iako ovoga puta izabranici Ljubiše Tumbakovića neće moći preko najmlađeg UEFA takmičenja do Svetskog ili Evropskog prvenstva, ugledni stručnjaci očekuju odličan fudbal i priliku da na delu vidimo neke nove igrače.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Srbije

Petković, prvi čovek FS Beograda, koji je vodio Srbiju na Mundijalu u Nemačkoj 2006. godine, za naš list kaže da možemo do prvog mesta.

- Dobili smo izuzetno gadne rivale, ali i inspirativne za igru. Rusija i Turska, koja je posebno opasna kod kuće, biće nam glavni rivali u borbi za prvo mesto, mada naša pravoslavna braća nisu ono što su nekada bila. Mađarski fudbal je u usponu, ali verujem da imamo lepu šansu da dođemo do plasmana u A Ligu nacija. Budući da drugi takmičarski motiv ne postoji, to će biti lepa prilika da razigramo neke momke, kao što je Dušan Vlahović, ali i šansa da savezi zarade lep novac od prodatih karata i marketinških prava - rekao je Petko.

Ćurčić je sedeo 11 mečeva na klupi "orlova", a iako nema trenerski angažman 15 meseci, od odlaska iz tajlandskog Muangtong junajteda, pomno prati dešavanja u našem fudbalu.

- Da smo mogli da prođemo bolje na žrebu u Ajndhovenu, svakako da jesmo, ali ne smemo da precenimo niti jednog rivala iz grupe. Biće teško da se domognemo prvog mesta, ali verujem da smo sposobni za taj podvig. Mada, novo izdanje Lige nacija moglo bi da posluži kao idealna prilika da se izvrši smena generacije u nacionalnom timu - zaključio je nekadašnji strateg Javora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading