Gavrić najbolji Zvezdin igrač na derbiju: Prilično sam neiskusno reagovao

Autor: Sportski žurnal/Republika

Sport

04.03.2020

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je propustila da pobedi Partizan za svom terenu i niko na Marakani ne može da bude zadovoljan epilogom 162. večitog derbija, ali ima i pozitivnih stvari za lidera u nedeljnoj večeri.

RepublikaFoto: Starsport
Željko Gavrić

Uloga najboljeg na terenu u prvom poluvremenu, obeleženom inicijativom crveno-belih, bio je do ulaska Filipa Stevanovića najmlađi na terenu.

Željko Gavrić nije podlegao tremi, odlično je kontrolisao loptu i preuzimao odgovornost, a za potpuni utisak i ulogu junaka nedostajalo je da iskoristi šansu u 39. minutu.

Gavrić je postao treći najmlađi debitant kluba u večitim derbijima, računajući period od 2006. godine i samostalnosti Srbije. Nedavno, u decembru, napunio je 19 godina.

U bližoj prošlosti mlađi od njega protiv Partizana u svetkovini srpskog fudbala bili su samo Luka Jović u oktobru 2014. i Srđan Mijailović u novembru 2011.

RepublikaFoto: Starsport

– Lepo je, naravno, što sam igrao derbi i to mi mnogo znači, ali ostao je žal što nismo dali gol u prvom poluvremenu i materijalizovali bolju igru. Dosta sam se ubacivao, radio na levoj strani, ali neiskusno sam reagovao u šansi. Mogao sam bolje, ali to je sada već prošlost i trudiću se da na narednoj utakmici sa Partizanom bolje reagujem ako se ukaže slična situacija – istakao je Željko Gavrić.

Deluje da niste ni očekivali da lopta dođe do vas?

– Jeste me malo iznenadila lopta, jer je Ben izblokiran i činilo se da će šut da dođe do golmana Partizana. Činjenica je da sam neiskusno reagovao, mogao bolje...

Šta je ključni razlog da ste u drugom poluvremenu bili manje opasni, umor ili bolje čuvanje Partizanovih igrača?

– Mnogo prekida i seckanja igre loše su uticali na ceo tim, ne samo na mene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading