"Zlatna kopačka" Crvene zvezde: Joviću, idi i igraj, ko šiša Real!

Autor:

Sport

04.03.2020

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golgeter najveće generacije u istoriji srpskog fudbala, Darko Pančev bio je sinonim jednog zlatnog vremena.

RepublikaFoto: youtube.com/RTK
Darko Pančev

Pančev je gledao poslednji derbi, ali u opširnom intervju za BBC na srpskom nije govorio samo o nedeljnom susretu Crvene zvezde i Partizana.

- Može utakmica da bude tvrda i to nije sporno, ali ovde je nedostajalo maštovitosti i akcije, a meč je bio izuzetno tvrd, oštar, napet, sa negativnom atmosferom kod igrača. Smatram da je Zvezda bila za nijansu bolja, imala nekoliko šansi za gol, dok sam od Save Miloševića očekivao da malo više rizikuje - ispalo je da je Partizan odigrao kukavički- poručio je za BBC Darko Pančev.

Otkrio je da će rođendan Crvene zvezde proslaviti uz kafu i viski u svom kafiću. Popularna Kobra sa Vardara je bio prisutan u makedonskom fudbalu kao sportski direktor Vardara. Trenutno je samo hroničar zbivanja u balkanskom fudbalu. 

Teško mu je da se pomiri sa sudbinom Luke Jovića u Real Madridu.

 
- On ima 21 godinu i tek treba da gradi karijeru, a ja sam deset godina imao karijeru u Jugoslaviji - mogao sam sebi da dozvolim da im kažem da idu bestraga i da se posvađam, da budem inatljiv i drčan. Ako mu se ne promeni situacija, on u junu treba da traži da ode da igra - treba da misli o sebi jer ko šiša Real, od dvanaest godina, bili su prvaci Španije samo jednom - tvrdi Pančev. 

Priznao je da je imao poziv da se vrati u Crvenu zvezdu na neku od funkcija, ali da je odustao od te ideje zbog trudne supruge. Umesto toga prihvatio se posla u skopskom Vardaru i pogrešio. Saradnja sa bogatim Rusom Samsonenkom nije bila plodonosna.

 
- Bio sam skoro dve godine u Vardaru, plasirali smo se u Ligu Evrope sa ubedljivo najmanjim budžetom u grupnoj fazi evropskog takmičenja - dva, dva i po miliona evra. To je bio fantastičan uspeh, ali gazda koji nas je angažovao da napravimo respektabilan tim za Evropu, nije ispunio obećanje da će biti para - a bez toga se ne može.

Za sebe kaže da je ponosni Makedonac, ali sa setom se seća bivše Jugoslavije.
 
- Jugoslavija je meni i danas sinonim za nešto lepo, sređeno, čvrsto, iako je verovatno imalo i negativnih strana. Gledajući sve ove države i državice koje su nastale, Jugoslavija je bila desetka na fakultetu, ostali ni petica, šestica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading