Evo kako je selektor Tumbaković prokomentarisao grupu Srbije za Ligu nacija!

Autor:

Sport

03.03.2020

19:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković nije bio zadovoljan žrebom Lige nacija koji je u utorak obavljen u Amsterdamu.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

Orlovi će u drugom izdanju najmlađeg evropskog reprezentativnog takmičenja igrati u grupi B3 sa selekcijama Mađarske, Turske i Rusije.

- Dobili smo tešku grupu jer igramo protiv dve selekcije koje su izborile plasman na Prvenstvo Evrope, a Mađarska je selekcija koja iz godine u godinu napreduje. Međutim, naš akcenat u ovom trenutku je na ono što nas očekuje 26. marta u Oslu. Imaćemo dovoljno vremena da razmišljamo o takmičenju u Ligi nacija - rekao je Tumbaković za sajt FSS i nastavio:

- Interesantno je da Srbija od 2006. godine i osamostaljenja nije bila u grupi za neko veliko takmičenje sa ovim selekcijama. Ovo će biti lepa prilika da se izmerimo. Uostalom do kraja godine nas očekuju tri utakmice sa Rusijom, u junu prijateljski meč, a onda dva duela u Ligi nacija.

Tumbaković ističe da je Liga nacija opravdala svoje postojanje, a zahvaljujući tom takmičenju Srbija i dalje ima šansu da se plasira na EURO 2020.

- Liga nacije je opravdala svoje formiranje i sada već postojanje, a nama će svakako biti izazov da se borimo za plasman u A diviziju i mečeve protiv najjačih evropskih selekcija. Ponavljam, ipak, grupa je veoma teška, ozbiljna, verovatno najkvalitetnija u B diviziji. Imaćemo vremena da se fokusiramo na te duele jer sada je prioritet Norveška - naveo je Tumbaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading