Zgazite dance, na Zvezdin rođendan!

Autor:

Sport

04.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike utakmice rađaju velike igrače, a omladinci Crvene zvezde imaju savršenu priliku da na stadionu Voždovca pobedom protiv Midtjilanda (16.00, Arena sport 1) prođu u osmini finala UEFA Lige mladih i na najlepši način proslave 75. rođendan kluba iz Ljutice Bogdana!

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Omladinci Crvene zvezde

Evropa je i te kako čula za sjajnu generaciju Slavoljuba Đorđevića (39) kroz takmičenje koje predstavlja verziju Lige šampiona za igrače do 19 godina, ali trener talentovanih dečaka koji stasavaju podno Marakane veruje u novi podvig.

- Kakav god da bude ishod današnje utakmice protiv Danaca, biću ponosan na našu decu zbog svega što su uradili ove sezone u Evropi, zbog četiri ostvarene pobede do sada. Ipak, ovakve utakmice se pamte doživotno, za njih se živi i zato ne sumnjam da ćemo ostaviti srce na terenu kao bismo stigli među osam najboljih timova na kontinentu. Svi igrači su spremni i orni da ostvarimo trijumf protiv odličnog rivala - istakao je Đorđević, čiji će tim u slučaju trijumfa u četvrfinalu UEFA Lige mladih dočekati Ajaks ili Atletiko 17. ili 18. marta.

Iako pravo nastupa u omladinskoj Ligi šampiona imaju igrači rođeni 2000. godine, crveno-beli zapravo u timu imaju samo trojicu igrača koji su stariji od 2002. godišta, što dosadašnjim uspesima daje dodatni značaj.

- Kao i u prethodnim mečevima, priključiću ekipi kadete Miletića i Lazetića. Midtjiland ima odličnu školu fudbala, na kojoj zarađuje milione evra. Protiv nas će igrati čak šestorica igrača koji su deo prvog tima, od kojih su trojica u prvoj postavi. Tehnički su jako potkovani, imaju odličan prekid, ali mi smo Zvezda i idemo na pobedu iako nas čeka veoma zahtevna utakmica - poručuje Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading