Brutalno - bivši trener crno-belih: Derbi je bio apsolutna antipropaganda fudbala, ne možete se obučavati na Zvezdi i Partizanu!

Autor:

Sport

03.03.2020

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener fudbalera Partizana Ivan Golac govorio je o 162. "večitom" derbiju i nije nimalo poštedeo ni crveno ni crno-bele.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Golac

Golac, koji je bio deo crno-belih i kao igrač i kao trener, bio je razočaran viđenim.

Partizan je u 24. kolu Superlige Srbije remizirao sa Crvenom zvezdom bez golova u meču koji je mnoge ostavio ravnodušnim.

- Bila je ovo apsolutna antipropaganda fudbala. To odavno više nije pravi derbi. On se održava na jedan veštački način, a ono što nije prirodno ne može ni da opstane. Ovo nema veze sa fudbalom i sportom uopšte- rekao je Golac za "Glas Srpske".

Golac veruje u "večite" rivale, ali ističe nizak nivo kvaliteta fudbala koji je viđen na "Marakani".

- Crvena zvezda i Partizan su nosioci srpskog fudbala. Međutim, ono što su prikazali bilo je tužno i bedno. Кo je gledao utakmicu, uzalud je potrošio vreme. Bolje da je čitao neku knjigu. Ovaj duel je bio ispod svakog nivoa. Ne znam da je ikada u istoriji odigran slabiji derbi- naveo je Golac.

Kritika je bilo i na račun trenera i jedne i druge ekipe.

RepublikaFoto: Starsport

- Pre svega, ne možete se obučavati na Zvezdi, Partizanu, reprezentaciji... Time devalvirate struku, znanje, sve. Postoji početak i zna se kako on ide. Verujem da su mnogi šokirani Dejanovom izjavom. Jer ako smo zadovoljni ovim, onda smo u velikim problemima- rekao je Golac o Dejanu Stankoviću, debitantu na derbijima i od ove godine novom treneru Zvezde, a onda se osvrnuo i na taktiku Sava Miloševića.

- Кada imate takav zaostatak, nemate šta da izgubite. Očekivao sam zato ofanzivniju i agresivniju postavku. To se nije dogodilo i prihvatiću da za to nije bilo kvaliteta. Ako na terenu ne pokažete zdravu, pozitivnu agresiju i želju, onda nemate ni šta da tražite. Ipak, Partizan je imao neke šanse, do njih je došao greškama rivala i da ih je realizovao, možda bi utakmica otišla u drugom smeru. A pošto smo utvrdili da kvalitet nedostaje, drugačije nije ni moglo da se završi- istakao je Golac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading