Doživeti stotu: Gobeljić - svaki meč igram sa istim žarom!

Autor:

Sport

02.03.2020

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Gobeljić je u 162. "večitom" derbiju odigrao 100. zvaničnu utakmicu u dresu Crvene zvezde i pred meč je od legende kluba Boška Đurovskog dobio poklon dres.

RepublikaFoto: Starsport
Marko Gobeljić

Zamenik kapitena crveno-belih odigrao je 61 meč u Superligi Srbije uz osam pogodaka, u evropskim susretima je na 30 nastupa postigao gol protiv Pari sen Žermena, a stotku je zaokružio sa još devet utakmica u Kupu Srbije.

- Velika čast mi je što sam odigrao stotu utakmicu u dresu Crvene zvezde, iskreno, to nisam mogao ni da sanjam. Ostaje žal zbog nerešenog rezultata u derbiju jer verujem da smo bili bolji. To je ono što nam je trebalo u poslednjih nekoliko derbija, ta strast i želja za pobedom. Bilo bi idealno da sam dobio derbi u stotoj utakmici u dresu najdražeg kluba, ali šta da se radi. Biće bolje u narednom – rekao je Marko Gobeljić.

Dominantno prvo poluvreme nije bilo krunisano golovima, u nastavku su prekidi "ubilI" utakmicu.

- Izvanredno smo odigrali prvo poluvreme. Osetilo se da je Partizan prilično rezervisano, možda uplašeno ušao u meč i trebalo je da iskoristimo to jer smo imali dobre prilike. U nastavku je bilo mnogo prekida, taman kad bismo uhvatili ritam usledila je pauza od nekoliko minuta. Međutim, to je derbi. Idemo dalje, spremamo se za naredne mečeve. Ova bodovna prednost daje nam mnogo toga pozitivnog u nastojanjima da ostvarimo zacrtani cilj.

RepublikaFoto: Starsport

Gobeljić je debitovao za klub sa "Marakane" 7. juna 2017. godine u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Florijane na Malti (3:3) i vrlo dobro ga pamti.

- Sećam se kao da je juče bilo. Na Malti sam bio isključen posle sedam minuta provedenih na terenu. I to zasluženo. Kako sam počeo odlično mi ide za sada.

Bilo je vrhunskih mečeva, devet golova, zaparao je mrežu Đanluiđi Bufona na "Marakani".

- Ne bih mogao, niti želim da izdvojim nijedan pogodak. Bilo je efektnih, taj evropski protiv PSŽ imao bi neku težinu da je rezultat bio drugačiji. Svaki pogodak mi je bio mnogo drag. Takođe, ne bih mogao da izdvojim nijednu utakmicu jer sam svaku odigrao sa istim žarom, emocijom. Svaki meč je nosio nešto novo, neku novu energiju, bio poseban na svoj način. Osvojio sam sa saigračima dve titule, verujem da ćemo i treću u nizu, igrao Ligu Evrope, dve Lige šampiona, usled tih igara sam postao i reprezentativac Srbije. Ponosan sam na sebe, saigrače, stručni štab, klub i naravno najbolje navijače na svetu – naglasio je zamenik kapitena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading