Poruka Arene sport pred 162. derbi: Sve je spremno za TV spektakl, neka pobedi bolji

Autor:

Sport

29.02.2020

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovaraju dva prijatelja pred zajedničko gostovanje u televizijskom studiju. Kroz šalu kaže jedan: “Ti si jedini čovek koga trenerski posao podmlađuje, ne znam kako ti to uspeva?” “Otkriću ti tajnu lutko moja… ali posle derbija”.Obojica su bivši reprezentativci naše zemlje, zajedno imaju preko 200 nastupa za nacionalni tim. Jedan je u Italiji osvojio sve. Jedan je bio najbolji strelac evropskog prvenstva 2000. godine u Holandiji i Belgiji. Jedan je osvojio Ligu šampiona sa Interom. Jedan je doneo titulu Rubinu iz Kazanja u poslednjem minutu utakmice. Kada se govori o njima u paketu, ne postoji “drugi”. Za sever “jedan je Stanković Dejan”, za jug “jedan je Savo Milošević. ” I svi su u pravu.

RepublikaFoto: Arena Sport
Nebojša Žugić, Savo Milošević i Dejan Stanković

Zaista je privilegija videti ih zajedno, osetiti iskrenost u njihovom višedecenijskom drugarstvu koje će samo na nešto više od sat i po biti prekinuto u predvečerje prvog martovskog dana.

Topčiderskim brdom se uveliko širi miris euforije, nadanja i iščekivanja dok je Autokomanda spremna da primi hiljade namernika usmerenih ka ulici Ljutice Bogdana. I svi oni bili vernici ili ne na putu ka stadionu Rajko Mitić, osvrtaće se ka hramu Svetog Save, uz nadu da će njihova molitva biti uslišena.

Možda u ovom trenutku srpski fudbal ne spade u kontinentalnu elitu ali sa druge strane naš derbi je po svim parametrima događaj dana u gotovo svim evropskim medijima.

Ovoga puta neka derbi i na terenu i na tribinama oslika prijateljstvo i poštovanje koje međusobno gaje Partizanov “Šef” i Zvezdin “Mister”.
RepublikaFoto: Arena Sport


A da bi 162. večiti derbi bio spektakl i za televizijske gledaoce  a ne samo one koji budu uživo posmatrali susret crveno i crno-belih pobrinula se, kao i godinama unazad televizija Arena sport.

- Sa produkcijske strane, minimalne su razlike u odnosu na standarde koji važe za prenos utakmica Lige šampiona koje radimo. Prenos ćemo raditi sa 15 kamera, imaćemo dodatnih osam za studijske potrebe. Naši gledaoci mogu da očekuju kadrove iz vazduha snimane dronom, četiri punkta oko stadiona sa kojih ćemo prenositi atmosferu našim gledaocima a snimaćemo uživo i kretanje autobusa sa igračima Partizana koji stižu iz njihovog sportskog centra – istakao je direktor Televizije Arena sport Nebojša Žugić.
RepublikaFoto: Arena Sport
 
Prvi čovek televizije imao je priliku da dva dana uoči 162. derbija ugosti Dekija i Savu, porazgovara sa njima i tom prilikom prenese im poruku Arena sporta.

- Nadam se da će se navijači na tribinama, igrači na terenu i svi drugi akteri derbija međusobno ophoditi jedni prema drugima vođenim vašim primerom shvatanja rivalstva. Obojici vam želim da ostvarite zacrtane sportske ciljeve i nadam se da ćemo tokom narednog leta i jeseni na oba stadiona često postavljati našu opremu za prenos međunarodnih utakmica. A u nedelju neka pobedi bolji – istakao je direktor TV Arena sport, Nebojša Žugić.
RepublikaFoto: Arena Sport

Studio na Areni posvećen 162. večitom derbiju počinje u 16:30 minuta. Tokom dvo i po časovnog programa prodefilovaće brojna zvučna imena jednog i drugog tima, analiziraće se odnos snaga timova iz najrazličitijih uglova. Svoja mišljenja izneće komentatori koji prate dva naša najveća kluba, tokom studija Nenad Milovanović i Ivan Radulović, dok će u komentatorskoj kabini sedeti Minja Vukićević i Miloš Milićević. Za izjave će biti zaduženi novinari – reporteri Jovana Guzijan i Nemanja Paunović, Filip Stanić I Ognjen Drašković.

…Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana predvođeni glavnim sudijom Lazarom Lukićem izlaze na teren… iz Arene sport javljaju: Sve je spremno, neka pobedi bolji…RepublikaFoto: Arena Sport

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading