Real i Barselona ulaze u bitku na život i smrt!

Autor:

Sport

28.02.2020

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljni El klasiko (21.00, Sport klub) konačno može da odredi šampiona Španije u fudbalu. Prethodne dve sezone prolećni duel Reala i Barselone dolazio je u trenutku kada je pitanje titule u Primeri već bilo rešeno, a ovaj put gosti na "Santjago Bernabeuu" stižu samo sa dva boda prednosti. Obe ekipe u dvoboj ulaze posle lošeg dana u Ligi šampiona, poraza kod kuće od Mančester sitija (2:1) i remija na gostovanju Napoliju (1:1), što dodatno garantuju bitku do poslednje kapi znoja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel kapitena: Serhio Ramos i Lionel Mesi

I pored tri meča bez pobede u svim takmičenjima, Real je favorit. Međutim, Madriđani ne smeju da smetnu s uma da su poslednji put Barselonu kao domaćini u prvenstvu savladali oktobra 2014.

Pritom je Barselona slavila u poslednja tri duela na "Bernabeuu" sa ukupnom gol-razlikom 7:0. 

Zbog toga i činjenice da su poslednje dve titule otišle na Nou kamp, trener Reala Zinedin Zidan je svestan da ga novi neuspeh može koštati posla.

- Barselona nam dolazi u lošem trenutku, ali baš zato možemo da promenimo sve i krenemo uzlaznom putanjom. Pravili smo greške, ali nadam se da će naši navijači prepoznati važnost utakmice i doći da nas podrže - istakao je Zidan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zinedin Zidan

Francuz će za protivnika imati debitanta u El klasiku Kikea Setjena.

Španski stručnjak se sastao sa sunarodnikom Pepom Gvardiolom posle pobede njegovog Sitija nad Realom i sigurno dobio savet, ali je obraćanje javnosti prepustio golmanu Teru Štegenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi i Mark Ander-Ter Štegen

- Pobeda u nedelju nam može doneti sve. Verujem da će mi momci pomoći da ostanem nesavladan, ali i da će dati barem jedan gol - jasan je Nemac.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading