Kumovi trenera Zvezde i Partizana o 162. večitom derbiju - Miloje: Dejane, verujem u tebe; Miklja: Savo moj, pazi se Njegoša!

Autor: Predrag VUKOVIĆ

Sport

29.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na jednoj strani u nedelju uveče naći će se Dejan Stanković. U drugom uglu biće Savo Milošević. Tog dana (18.00, Arena sport 1, O2.TV) igraće se 162. večiti derbi na Marakani, ali Deki i Savo neće imati bokserski, već fudbalski dvoboj. Njihovi kumovi - Dejanov Zvonko Milojević (48) i Savin Igor Miklja (51) za Srpski telegraf izneli su svoja očekivanja pred derbi i otkrili kako se osećaju dvojica mladih stratega, nekada saigrača iz reprezentacije Jugoslavije i Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Savo Milošević i Dejan Stanković

Bivši golman Zvezde Zvonko Milojević svestan je koliko derbi znači navijačima čak i kad ne odlučuje direktno o tituli.

- Poraz od Partizana mnogo boli bez obzira na bodovnu razliku. Derbi mnogo znači i navijačima jer peckanja oko utakmice traju danima pre i posle. Jedni likuju, drugi tuguju. Šta drugo da očekujem nego pobedu Zvezde - rekao je Milojević.

ZEMUNAC OD ZLATA

Stanković je već na početku trenerske karijere dobio kosku. U prva četiri prolećna kola igraće tri puta sa ekipama iz top četiri (Čukarički, Vojvodina i sad derbi).

- Deki je stari Zemunac, a Zemunci su skovani od zlata, namazani svim bojama. Prirediće nam predstavu kakvu očekujemo. Prvi put posle ko zna koliko godina znam da će biti sve u redu u derbiju i moći ću bez strepnje da ga gledam, da uživam.

Milojević ističe da sada Miloševiću neće biti svejedno.

- Svaka promena trenera unosi pozitivnost. Deki je igrao u Seriji A, vodili su ga najbolji treneri na svetu, zna sve cake. Ranije? Zvezda slavi titulu, a gubi od Partizana. Čemu to vodi ako gubimo od komšija? Ako si koliko-toliko bolji, pa iskoristi to da dobiješ derbi!

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković i Zvonko Milojević

U Partizanu opasnost vreba sa svih strana.

- Jaki su kao kolektiv, ne bih izdvajao pojedince. Recimo, zaustavio si Sadika, misliš, nećeš primiti gol? Ne ide. Tamo svi napadaju. Samo da Zvezda u prvih pola sata dođe do prednosti, to bi bio idealan scenario - zaključio je Milojević.

OPASNI KLINCI

A Igor Miklja, poznati novinar i Savin kum, kaže da je Stankovićevo prisustvo veliko osveženje.

- Dekijev dolazak u Zvezdu je dodatni podsticaj za jedinu spektakularnu utakmicu koju imamo. Dva velikana sa sjajnim karijerama sudariće se kao treneri. To je lepota fudbala. Prirodno je da navijam za kuma, ali svakako Savin i Dejanov značaj u svetu fudbala je takav da će, ko god da pobedi, amortizovati nezadovoljstvo obe strane. Neću mnogo tugovati i ako Deki pobedi - kaže Miklja.

RepublikaFoto: Prinscreen/instagram.com/igormiklja
Igor Miklja i Savo Milošević

On upozorava Miloševića odakle preti najveća opasnost crno-belima.

- Najveća opasnost, enigma, jesu Zvezdini mladi igrači. Dobri su, na neki način su nepoznanica. Ranije su skauti Partizana imali lak posao jer su znali kvalitete Marina, Bena... A ove današnje Zvezdine dečake, pune elana, još ne znaju skroz. Najviše bih savetovao kuma da se pripazi Njegoša Petrovića, veziste Zvezde.

Za kraj, Miklja otkriva detalj od pre nekoliko dana.

- Video sam se sa Savom, dotakli smo se utakmice, konstatovali smo da će mu ovo biti najteži derbi. Imao je uspeha, ali je sada nova atmosfera, novi trener kod rivala. Složio se sa mnom. Ranije je bio rasterećeniji. Kad je preuzeo ekipu na proleće 2019, klub je bio u lošijoj poziciji, nije bilo tolikog pritiska kao danas - zaključio je Miklja.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading