Gavrić: Dobijamo sa tri gola razlike; Zdjelar: Bolji smo, osvajamo Marakanu!

Autor: D. Kokanović i P. Vuković

Sport

28.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neizvesnosti u šampionskoj trci poodavno nema jer su crno-beli brojnim kiksevima dozvolili crveno-belima da se odlepe na velikih plus 11, ali kada god večiti rivali ukrste oružje, rat do poslednje kapi krvi je zagarantovan. Tako će biti i u nedelju na Marakani (18.00 Arena sport 1, B92) u 162. ligaškom meču Crvene zvezde i Partizana, a uzdanice najvećih srpskih klubova Željko Gavrić (19), odnosno Saša Zdjelar (24) uvereni su da će baš njihov tim slaviti u utakmici svih utakmica.

RepublikaFoto: Starsport
Ričmond Boaći i Bojan Ostojić

Gavrić, levokrilni napadač lidera Superlige, kog je Zvezdin trener Dejan Stanković označio kao jednog od stubova ekipe, debitovaće u seniorskom derbiju i neskromno naglašava da priželjkuje ubedljiv trijumf.

- Kao dečak sam skupljao lopte na Marakani, a evo, za dva dana igraću protiv crno-belih. Gorim od želje da istrčim pred stadion na kojem će većinu činiti naši navijači i da pokažem šta znam. Za mene bi idealan rezultat bila pobeda od tri gola razlike, da pokažemo koliko zaista vredimo - istakao je brzonogi Ugljevičanin i podsetio da je u mlađim kategorijama igrao četiri puta protiv rivala iz Humske, uz tri pobede i jedan poraz.

Igra Partizana umnogome će zavisiti od Zdjelarove inspiracije, a kada su mečevi sa klubom iz Ljutice Bogdana u pitanju, nekadašnji đak OFK Beograda uvek je dobro raspoložen. Poslednja dva derbija odigrao je bez greške.

- Iako Zvezda ima veliku bodovnu prednost, odgovorno tvrdim da igramo lepši i atraktivniji fudbal, a u poslednja dva međusobna duela, jesenas u Superligi (2:0) i u finalu Kupa u maju (1:0), dokazali smo da smo bolji tim od njih. Mada svaki novi derbi je priča za sebe, sada ih vodi novi trener i sigurno će imati drugačiji pristup i energiju nego ranije - ističe zlatni omladinac "orlova" sa Mundijalita 2015. godine.

Od Gavrića se očekuje da bude nova "zlatna koka" crveno-belih, pa je najavljen dolazak nekoliko menadžera jakih evropskih klubova da na delu vide mladog reprezentativca Srbije.

- Zaista me ne zanima ko će me od menadžera gledati, ne opterećujem se time ni najmanje. U glavi mi je samo pobeda moje Zvezde, tome je sve podređeno. Znam da je i Partizan jak po krilima, Lazar Marković, Takuma Asano, Filip Stevanović, sve brzi i dobri igrači, biće baš žestoko u nedelju - najavljuje borbu Željko Gavrić.

Zdjelar je vodio velike bitke protiv majstora Marka Marina u prethodnim derbijima, često uspevajući da doskorašnjeg plejmejkera Zvezde učini gotovo nevidljivim.

- Marin je odličan fudbaler i detaljno sam se spremao za svaki meč u kom sam ga čuvao. Veliki znalac, šteta za naš klupski fudbal što je otišao, ali ko god da ga bude menjao u nedelju, ni njemu neću dati prostora da diše - kroz osmeh je rekao neumorni vezista "parnog valjka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading